Sekite mus Facebook'e!
Jau seniai ieškojau kiaulienos taukų sūryme recepto, o kepti kiaulienos taukai dar geresni! Neprilygstamas produktas, verta turėti šį keptų kiaulienos taukų receptą savo užrašų knygelėje.
Pirmiausia paruoškite marinatą kiaulienos taukams sūryme:
maždaug 1 kg kiaulienos taukų su sluoksniu paimkite
1 arbatinį šaukštelį maltų juodųjų pipirų,
1,5 arbatinio šaukštelio druskos,
5 skilteles česnako.
Gerai sumaišykite visus ingredientus, įpildami šiek tiek vandens, kad gautumėte vienalytę masę.
Kiaulienos taukus supjaustykite maždaug 10×10 cm dydžio gabalėliais.
Kiekvieną gabalėlį aptepkite marinatu.
Marinuotą kiaulienos taukus sūryme sudėkite į foliją ir į šaldytuvą vienai dienai, tada įdėkite į foliją ant kepimo skardos.
Tada kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 1 valandą.
Į keptuvę vandens pilti nereikia. Kiauliena išskirs šiek tiek sulčių, bet neatidarykite folijos, kad sultys neišgaruotų.
Lazdą galima valgyti tiek karštą, tiek šaltą.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
