Sekite mus Facebook'e!
Jau seniai ieškojau kiaulienos taukų sūryme recepto, o kepti kiaulienos taukai dar geresni! Neprilygstamas produktas, verta turėti šį keptų kiaulienos taukų receptą savo užrašų knygelėje.
Pirmiausia paruoškite marinatą kiaulienos taukams sūryme:
maždaug 1 kg kiaulienos taukų su sluoksniu paimkite
1 arbatinį šaukštelį maltų juodųjų pipirų,
1,5 arbatinio šaukštelio druskos,
5 skilteles česnako.
Gerai sumaišykite visus ingredientus, įpildami šiek tiek vandens, kad gautumėte vienalytę masę.
Kiaulienos taukus supjaustykite maždaug 10×10 cm dydžio gabalėliais.
Kiekvieną gabalėlį aptepkite marinatu.
Marinuotą kiaulienos taukus sūryme sudėkite į foliją ir į šaldytuvą vienai dienai, tada įdėkite į foliją ant kepimo skardos.
Tada kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 1 valandą.
Į keptuvę vandens pilti nereikia. Kiauliena išskirs šiek tiek sulčių, bet neatidarykite folijos, kad sultys neišgaruotų.
Lazdą galima valgyti tiek karštą, tiek šaltą.
