Sekite mus Facebook'e!
Ar žinojote, kad norint išspausti česnako skiltelę, jos visai nereikia lupti?
Net nežinojau, kad šis sovietinis prietaisas, kurį gavau iš močiutės, slypi tiek daug paslėptų galimybių! Jį galima ne tik naudoti pagal paskirtį – česnakui traiškyti. Bet ir žmonių išradingumas jį pritaikė kitiems poreikiams.
Pirmiausia pasakysiu, kad nelabai mėgstu česnaką ir retai jo naudoju gamindamas maistą. Nesu iš tų, kurie, kaip mano pusbrolis, kiekvieną vakarą suvalgo porą skiltelių su juoda duona ir taukais.
Aš jį tik retkarčiais naudoju marinatui arba tam pačiam vokui. Net burokėlių salotas gaminu vien iš garstyčių, citrinos sulčių, cukraus ir aliejaus – vis tiek gaunasi skanu, bet nėra česnako kvapo.

Šiaip ar taip, prieš dėdamas česnaką į česnakų presą, pradėjau jį lupti. Bet mano draugas pasakė: „Kodėl? Žiūrėk, tai veikia taip pat. Tiesiog paimk vieną skiltelę ar net dvi iš karto ir „įdėk“ jas į „aparatą“.
Rezultatas – tik česnako minkštimas.
Visos luobelės lieka viduje! Ir nieko nereikia lupti, ir rankos nekvepia. Na, vis tiek reikia nuplauti, bet tai vis tiek lengviau ir greičiau nei žaisti su kitais. Ji matė šį metodą šefo Jamie Oliverio laidoje. Nors buvau tikra, kad česnakų presas – grynai sovietinis išradimas, pasirodo, kad ne!
Jį naudoja virėjai visame pasaulyje ir, įsivaizduokite, nė vienas iš jų nelupdo česnako!
Ir aš turiu porą skiltelių, bet jei, pavyzdžiui, gaminate adžiką – jums reikia nulupti kilogramus česnako – tai labai padeda.
Apskritai, pritaikykite šį metodą, jis buvo išbandytas ir veikia.
Aš jums papasakosiu apie paslėptas česnakų preso galimybes.
Visi mato, kad rankenoje yra skylė, o kitoje pusėje – iškyša? Bet kas, jei kas nors nežino, kad jie naudojami vyšnių kauliukams išspausti?

O pačioje presavimo mašinoje galite sutraiškyti ne tik česnaką, bet ir pipirų grūdelius. Aromatas iš karto nuostabus – tereikia į vidų įmesti kelis žirnelius, o virti su suplokštintais – bus aromatingiau ir aštriau! Taip pat galite sutraiškyti svogūnų sultis, alyvuoges, kaparėlius, jei turite tokią kulinarinę fantaziją.
Kai kurie žmonės juo „bado“ tabletes, jei jas reikia susmulkinti. Ir, žinoma, riešutus. Tai ypač gerai tinka lazdyno riešutams smulkinti ir traiškyti.
Tikiuosi, kad šis straipsnis jums buvo naudingas! Jei žinojote apie šį metodą, nebarkite manęs, kad vėl atradau Ameriką. Jį gaminu nuo 15 metų, bet apie jį sužinojau tik neseniai:)
Skanaus valgio visiems!

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
