Salotos tapo svarbia šventinio stalo dalimi. Tai paprastas ir nesudėtingas užkandis, kuris padeda akimirksniu. Būna atvejų, kai sudėtingiems užkandžiams paruošti neužtenka produktų, laiko ar fantazijos. Todėl visada galima pasinaudoti salotomis, pasigaminti bet kokį puikų patiekalą.
Anksčiau salotos neturėjo tokios stiprios reikšmės
.
Jos buvo kuriamos tiesiog iš žalumynų ir svogūnų. Palaipsniui į salotas pradėta dėti naujų produktų, kurie padėjo pagerinti jų skonį. Pagrindinis ingredientas yra druska, nuo jos ir kilo šio reiškinio pavadinimas.
Paruoškime paprastas ir greitas salotas.
Salotų ingredientai:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- džiovintų žolelių – šaukštelis;
- ciberžolės – šaukštelis;
- džiovintų česnakų – ½ šaukštelio;
- agurkų – vnt;
- virtos vištienos filė – gabalėlis;
- saldžioji paprika – vnt;
- grietinė – 2 šaukštai;
- garstyčių – valgomasis šaukštas.
Salotų paruošimas:
Išplakite kiaušinius su druska, džiovintomis žolelėmis, ciberžolėmis, ciberžole, džiovintu česnaku. Keptuvėje ant augalinio aliejaus iš abiejų pusių apkepkite blyną iš kiaušinio
. Agurką supjaustykite plonais strypeliais. Atvėsusią vištienos filė padalykite į skaidulas, iš vidaus išvalytą papriką supjaustykite kubeliais
. Salotinėje sumaišykite agurką, papriką ir vištienos filė. Kiaušinių blyną susukite į ritinėlį ir supjaustykite plonais šiaudeliais, juos taip pat sudėkite į salotas
. Grietinę sumaišykite su garstyčiomis, pagal skonį įberkite juodųjų pipirų
.
Padažu apliekite salotas ir gerai išmaišykite ingredientus.
Gauname paprastas ir biudžetines salotas šventiniam stalui kaip užkandį. Jei norisi, salotas galima papuošti žalumynais.