Sekite mus Facebook'e!
Itališki sausainiai yra vienas populiariausių kepinių Italijoje. Jų būna įvairių formų, skonių ir tekstūrų. Nuo švelnių sausainių iki traškių cantucci – itališki sausainiai gali patenkinti kiekvieną skonį
. Italijoje yra daug iš kartos į kartą perduodamų sausainių receptų. Kiekvienas regionas turi savo unikalius receptus, atspindinčius vietos tradicijas ir ingredientus. Pavyzdžiui, Toskanoje gaminami sausainiai su migdolais, o Neapolyje – sfilata su šokoladu.
Itališki sausainiai ne tik skanūs, bet ir gražūs. Jie dažnai puošiami glajumi, riešutais ar džiovintais vaisiais, taip sukuriant tikrus meno kūrinius.
Tešlos ingredientai:
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Cukrus – 40 g;
- Vanilinis cukrus – 10 g;
- Druska – žiupsnelis;
- Augalinis aliejus – 25 ml;
- Miltai – 150 g.
Kremo ingredientai:
- Sudedamosios dalys: varškė – 250 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Cukrus – 50 g;
- Vanilinio cukraus – žiupsnelis.
Itališkų sausainių paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinį, įmaišykite vanilinį ir klasikinį cukrų, druską. Į mišinį supilkite augalinį aliejų, suberkite miltus ir užminkykite minkštą elastingą tešlą
. Kremui varškę sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki vientisos masės. Padalykite tešlą į 6 lygias dalis, kiekvieną iškočiokite į ploną pyragą
. Keksiukų formeles ištepkite sviestu ir lengvai pabarstykite miltais, sudėkite į jas tešlą. Į tešlą sudėkite įdarą ir šiek tiek užspauskite kraštus, kad susiformuotų rožė.
Būtina, kad įdaras matytųsi iš tešlos „pumpuro”.
Sausainius uždenkite pergamentu ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.
Iškepusius sausainius galite apibarstyti cukraus pudra. Gausite gražius sausainius, kurie nenusileidžia pyragams.
