Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Itališkas citrinų pyragas. Jį gaminsite kiekvieną savaitę

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Itališkas citrinų pyragas – tai ne tik desertas, bet ir Viduržemio jūros regiono gastronomijai būdingo lengvumo, elegancijos ir skonio harmonijos įsikūnijimas. Jo pagrindą sudaro švelnus, beveik šilkinis biskvitas su natūralia citrinos žievele ir šviežiai spaustomis sultimis, kurios suteikia malonų rūgštumą ir skonį. Klasikiniuose receptuose dažnai naudojamas sviesto kremas arba citrinų varškė, kurie suteikia tekstūros kontrastą ir pabrėžia citrusinių vaisių natas.

Šis pyragas ypač mėgstamas šeimos šventėse, vasaros terasose ir jaukiose itališkose kepyklėlėse. Jis puikiai dera su puodeliu espreso kavos arba taure lengvo desertinio vyno.

Itališkas citrinų pyragas – tai saulės, jūros ir rafinuoto požiūrio į detales skonis, kuris paprastą desertą paverčia tikra gastronomine patirtimi.

Kremo ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: pienas – 500 ml;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • kukurūzų krakmolas – 4 šaukštai;
  • cukraus – 6 valgomieji šaukštai;
  • maskarponės – 80 g;
  • citrina – 1 vnt.

Biskvito ingredientai:

  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • cukraus – 120 g;
  • citrinos žievelės;
  • miltai – 320 g;
  • rauginimo medžiaga – 6 g;
  • sviestas – 140 g.
Rekomenduojame:  Kaip laistyti braškes birželį, kad apsaugotumėte uogas nuo ligų ir kenkėjų

Citrininio pyrago paruošimas:

Sumaišykite pieną, kiaušinius, kukurūzų krakmolą ir cukrų, ant vidutinės ugnies pakaitinkite iki sutirštėjimo ir supilkite į atskirą dubenį. Į kremo pagrindą sudėkite maskarponę ir gerai išmaišykite

. Į kremą supilkite citrinų sultis ir dar kartą išmaišykite. Tešlai kiaušinį sumaišykite su cukrumi ir citrinos žievele, į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius, į

miltus

sudėkite

minkštą sviestą ir išminkykite elastingą ir minkštą tešlą

.

Padalykite tešlą į dvi dalis, vieną didesnę už kitą.

Didesnę tešlos dalį

paskleiskite

kepimo

formoje. Formoje esančią tešlą subadykite šakute ir aptepkite kremu. Kitą tešlos dalį iškočiokite į formos skersmenį atitinkantį sluoksnį

ir stikline išpjaukite nedidelius apskritimus. Dėkite apskritimus ant kremo sluoksnio šiek tiek uždengdami vienas kitą

. 180 laipsnių temperatūroje pyragą kepkite 35 minutes. Atvėsusį tortą perkelkite į lėkštę.

Итальянский лимонный торт. Вы будете готовить его каждую неделю
www.youtube.com

Jei norite, papuoškite tortą citrinos griežinėliais ir apibarstykite cukraus pudra. Tai puikus naminis pyragas arbatai.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *