Sekite mus Facebook'e!
Kas nemėgsta skanių ir paprastų kepinių? Vargu ar yra daug žmonių, kurie itin nemėgsta pyragų. Ypatingas kepinių kultas pastebimas Europoje. Pavyzdžiui, italai mėgsta gaminti įvairius paprastus ir greitai paruošiamus pyragus.
Italai mėgsta pyragus su citrusiniais vaisiais
.
Šie vaisiai kepiniams suteikia ypatingo skonio ir aromato. Kadangi Italijoje apelsinai auga beveik ištisus metus, šis produktas yra ekonomiškas. Tačiau net ir šaltose šalyse nesunku gauti apelsinų. Prinokusių ir sultingų apelsinų rasite bet kurioje parduotuvėje
, tačiau gausite kvapnų pyragą, kurį ne gėda patiekti per arbatvakarį. Parodysime, kaip pasigaminti apelsinų pyragą.
Apelsinų pyrago ingredientai:
- apelsinų – vnt;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- miltai – 160 g;
- cukraus – 120 g.
Apelsinų pyrago paruošimas:
Apelsino žievelę smulkiai sutarkuokite, nulupkite vaisių ir padalykite į skilteles. Kiekvieną apelsino skiltelę smulkiai supjaustykite.
Atskirkite trynius nuo baltymų. Į trynius supilkite pusę viso cukraus kiekio, išplakite mikseriu iki baltumo. Baltymus plakite
atskirai iki baltos purios masės, palaipsniui supilkite likusį cukrų
. Į baltymus sudėkite apelsino žievelę, išmaišykite. Palaipsniui į baltymus supilkite kiaušinių trynių masę, atsargiai išmaišykite mentele
. Į masę sudėkite supjaustytas apelsinų skilteles, išmaišykite.
Į mišinį persijokite miltus ir užminkykite tešlą. 23-24 cm kepimo
indą
išklokite kepimo pergamentu
, supilkite tešlą ant pergamento ir paskirstykite ją po paviršių.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.
Paruoštą pyragą galima apibarstyti cukraus pudra.
Gausite kvapnų itališką pyragą su citrusiniais vaisiais.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
