Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Išskirtinis devintojo dešimtmečio pyragas: visi svečiai prašys recepto

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šis pyragas vadinamas „Baku“ saulėtosios Gruzijos sostinės garbei. Tikriausiai todėl, kad tai tikras gastronominis šedevras: toks pat audringas ir nenuspėjamas kaip kalnų gyventojai. Jis išsiskiria savo daugiasluoksniškumu. Kiekvienas sluoksnis mirkomas, kad būtų sultingesnis, ir papildomas riešutais. Kartu su grietinėle jis gaunasi neįtikėtinai gardus. Jame puikiai subalansuotas sausainio minkštumas, malonus riešutų traškumas ir subtilus grietinėlės saldumas. 

Biskvitui paruošti reikia:

  • 4 kiaušiniai;
  • 200 g cukraus;
  • 130 g riešutų;
  • 130 g miltų;
  • 50 g sviesto;
  • 1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių;
  • 10 g vanilinio cukraus.

   Grietinėlė:

  • 360 g kondensuoto pieno;
  • 200 g sviesto;
  • kakavos.

Paimkite patogų dubenį, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, cukraus ir išplakite iki purumo. Suberkite vanilinį cukrų, kepimo miltelius, supilkite ištirpintą sviestą. Persijokite miltus ir pradėkite minkyti tešlą. Ji bus tiršta. Graikinius riešutus paverskite trupiniais ir įmaišykite į tešlą.

    Pusę tešlos sudėkite į kepimo skardą, pirmiausia išklodami ją kepimo popieriumi. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15–17 minučių. Tada pakartokite veiksmus su antrąja tešlos dalimi.

    Sumaišykite suminkštintą sviestą ir kondensuotą pieną. Jei norite, įberkite vanilinio cukraus. Plakite iki kreminės masės. Kiekvieną biskvitą padalinkite į dvi dalis, kad iš viso gautumėte 4 vienodus pyragėlius.

Rekomenduojame:  Uogų sezonas atidarytas, galite kepti drebučių pyragus

 Kiekvieną pyragaitį aptepkite kremu ir surinkite juos į pyragą. Ant viršaus uždėkite gilų indą ir palikite 8 valandoms. Praėjus laikui, pyrago viršų patepkite likusiu kremu ir papuoškite pagal savo skonį. 

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.