Sekite mus Facebook'e!
Varškės sausainiai – tai švelnus ir kvapnus skanėstas, užkariaujantis kepimo mėgėjų širdis savo lengvumu, originaliu skoniu ir paprastu paruošimu
. Pagrindinis šių sausainių ingredientas – varškė, todėl jie ne tik minkšti ir drėgni, bet ir turi ypatingą maistinę vertę.
Šių varškės sausainių gaminimo procesas nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių, todėl juo gali naudotis net pradedantieji kulinarai.
Papasakosime, kaip sukurti gardžius varškės sausainius
Ingredients:
- Varškė – 250 g;
- Sviestas – 100 g;
- Miltai – 250 g;
- Cukrus – 80 g;
- Soda – 1 šaukštelis;
- druskos – žiupsnelis.
Varškės sausainių paruošimas:
Sumaišykite varškę su sviestu, cukrumi ir druska. Tada ingredientus sutrinkite smulkintuvu arba šakute
. Į varškės mišinį supilkite miltus ir sodą, išminkykite tirštą ir nelipnią tešlą. Padalykite tešlą į dvi lygias dalis ir iškočiokite 2-3 mm storio ir maždaug 33 cm skersmens skritulius.
Kad skrituliukai būtų tolygesni, išpjaukite juos lėkštute. Apskritimą padalykite į plonus trikampėlius, pagal pageidavimą pabarstykite cukrumi arba kokoso drožlėmis.
Nuo didesnės trikampio dalies tešlą sukite smailėjančio galo link. Likusią tešlos dalį galima sujungti su antrąja dalimi ir taip pat iš jos iškočioti bandeles.
Apvoliokite bandeles cukruje ir dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos
.
Kepkite bagelius 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių.
Šie bageliai iškepa minkšti viduje ir traškūs išorėje. Puikus būdas pradžiuginti šeimą paprastu saldžiu desertu prie arbatos.
