Sekite mus Facebook'e!
Omletas su sūriu – universalus ir maistingas patiekalas, kurį lengva paruošti, jis pasižymi didele maistine verte ir puikiu skoniu. Dėl savo pagrindinės sudėties – kiaušinių ir sūrio – omletas puikiai tinka pusryčiams, taip pat lengviems pietums ar vakarienei. Jį galima greitai paruošti, lengvai virškinti ir pritaikyti prie individualių skonio pageidavimų
. Skirtingos sūrio rūšys leidžia keisti patiekalo tekstūrą ir skonį – nuo minkšto ir švelnaus iki sodraus ir pikantiško.
Papildomi ingredientai, pavyzdžiui, žolelės, daržovės ar kumpis, gali padėti receptą paversti visaverčiu patiekalu.
Papasakosime, kaip pasigaminti paprastą naminį omletą su sūriu
Ingredientai: 1:
- Kiaušiniai – 8 vnt;
- Pienas – 400 ml;
- Sūris – 150 g;
- Druska – žiupsnelis.
Omleto su sūriu paruošimas:
Į gilų dubenį įmuškite visus kiaušinius, įberkite druskos ir gerai išplakite. Į kiaušinius supilkite pieną, išmaišykite, į masę įtrinkite sūrį
. Kepimo formą ištepkite sviestu, supilkite į ją kiaušinių masę. Omletą kepkite 200 laipsnių temperatūroje pusvalandį.
Gaunasi sotūs pusryčiai, kuriuos galima papildyti kumpiu, pomidorais ir žalumynais. Tai geras būdas paįvairinti monotoniškus pusryčius, sunaudojant kuo mažiau produktų.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
