Omletas su sūriu – universalus ir maistingas patiekalas, kurį lengva paruošti, jis pasižymi didele maistine verte ir puikiu skoniu. Dėl savo pagrindinės sudėties – kiaušinių ir sūrio – omletas puikiai tinka pusryčiams, taip pat lengviems pietums ar vakarienei. Jį galima greitai paruošti, lengvai virškinti ir pritaikyti prie individualių skonio pageidavimų
. Skirtingos sūrio rūšys leidžia keisti patiekalo tekstūrą ir skonį – nuo minkšto ir švelnaus iki sodraus ir pikantiško.
Papildomi ingredientai, pavyzdžiui, žolelės, daržovės ar kumpis, gali padėti receptą paversti visaverčiu patiekalu.
Papasakosime, kaip pasigaminti paprastą naminį omletą su sūriu
Ingredientai: 1:
- Kiaušiniai – 8 vnt;
- Pienas – 400 ml;
- Sūris – 150 g;
- Druska – žiupsnelis.
Omleto su sūriu paruošimas:
Į gilų dubenį įmuškite visus kiaušinius, įberkite druskos ir gerai išplakite. Į kiaušinius supilkite pieną, išmaišykite, į masę įtrinkite sūrį
. Kepimo formą ištepkite sviestu, supilkite į ją kiaušinių masę. Omletą kepkite 200 laipsnių temperatūroje pusvalandį.
Gaunasi sotūs pusryčiai, kuriuos galima papildyti kumpiu, pomidorais ir žalumynais. Tai geras būdas paįvairinti monotoniškus pusryčius, sunaudojant kuo mažiau produktų.