Sekite mus Facebook'e!
Ne daug kas mėgsta gaminti antis, nes jų mėsa yra kieta, sausa. Tačiau iš tiesų, tinkamai pamarinavus ir iškepus, ji bus labai sultinga.

Paruoškite produktus:
- Paruoškite 1,9 kg anties;
- 2 obuolių;
- 1,5 galvutės česnako;
- po 1 šaukštelį maltų pipirų ir žirnelių;
- 6 valgomieji šaukštai druskos;
- 2 lauro lapai.
Gaminimo procesas:

Nuplaukite antį, nupjaukite sparnus ir įdėkite į gilų indą. Įberkite druskos, prieskonių. Česnaką supjaustykite griežinėliais ir taip pat įmeskite į mėsą. Supilkite 2 litrus vandens.
Uždėkite ant skerdenos svorį ir padėkite dviem dienoms į vėsią vietą. Skerdena bus gerai pasūdyta ir po terminio apdorojimo bus skanesnė.
Po dviejų dienų skerdeną nuvalykite popieriniais rankšluosčiais.
Susmulkinkite pusę česnako galvutės ir pridėkite prie mėsos. Į mėsą įberkite pipirų ir prieskonių. Anties odą reikia pradurti peiliu. Į šiuos įpjovimus reikia įdėti visus prieskonius. Tada mėsa įsigers į marinatą. Prieskonių likučiais galite ištepti skerdenos vidų.
Obuolius supjaustykite skiltelėmis ir taip pat sudėkite į vidų. Uždėkite odą, susiūkite anties pilvą siūlu arba suriškite dantų krapštukais.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 2 valandas, retkarčiais apšlakstydami mėsą sultimis.

Kai mėsa įgaus rudą spalvą, galite ją išimti iš orkaitės. Patiekite su šviežio obuolio, citrinos arba mandarino griežinėliais. Ant viršaus galite užlašinti mandarinų sulčių.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
