Sekite mus Facebook'e!
Šią tešlą galima naudoti pyragams su įvairiais įdarais. Ji išlieka minkšta ir šviežia net kitą dieną, su ja lengva ir paprasta dirbti, ji neplyšta.
Jai paruošti reikės šių ingredientų:
miltų, 650 g;
šilto vandens, 200 g ir verdančio vandens, 200 ml;
sausos mielės, 3 šaukšteliai;
žiupsnelis druskos;
cukraus, 1 valgomasis šaukštas;
augalinis aliejus, 3 šaukštai.
Įdarui paruošti reikia:
kopūstų, 1 žiedinio kopūsto;
virtų kiaušinių, 4 vnt;
druska, pipirai, prieskoniai, žolelės.
Paruošimo procesas
Druską ir cukrų, mieles ištirpinti šiltame vandenyje
. Miltus persijoti ir padalyti į dvi dalis.
Į vieną dalį supilti šiltą vandenį su mielėmis ir įpilti augalinio aliejaus, tada verdančio vandens.
Iš pradžių minkyti šaukštu
, paskui
, kai atvės, rankomis
. Tešlą dėti ant stalo ir minkyti, pridedant likusius miltus.
Patarimas: miltų gali prireikti daugiau, tačiau neužkimškite masės miltais, kad tešla gautųsi elastinga ir lanksti, o ne stora.
Troškinkite kopūstus, kaip jums patinka, arba naudokite kitą įdarą
. Šią tešlą galite naudoti iš karto, jei jau paruošėte įdarą. Arba palikite ją 40-60 minučių šiltoje vietoje.
Kepkite paplotėlius ant vidutinės ugnies, nedideliame kiekyje augalinio aliejaus iš abiejų pusių.

Pyragėliai bus purūs ir orūs, labai skanūs ir minkšti. Kitą dieną juos galima apkepti keptuvėje su sviestu arba pašildyti mikrobangų krosnelėje.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


