Sekite mus Facebook'e!
Daugeliui žmonių, kurie į savo mitybą įtraukia mėsą, kotletai yra mėgstamas maistas. Dėl didelio baltymų kiekio ir to, kad kotleto mėsa paprastai yra gana skaidulinga, suvalgę kotletą iš karto pasisotinate. Ir po to kurį laiką nejaučiate alkio… O svarbiausia – skonis! Tinkamai iškeptas kotletas yra tikrai gardus ir aromatingas patiekalas.

Štai receptas, kaip pagaminti tobulą kotletą. Laikykitės šių paprastų nurodymų ir tikrai sukursite mėsos patiekalą, kuris pradžiugins kiekvieną, jį išbandžiusį.
1. Supjaustykite 1–1,5 cm storio mėsos gabalėlį. Jei yra kaulas, nupjaukite jį.
2. Mėsą išmuškite, geriausia per maistinę plėvelę, kad nesuplyštų būsimas kotletas. Kad mėsa nesulystų, prieš tai lengvai apipurkškite ją šaltu vandeniu.
3. Jei riebalų kraštas neapipjaustytas, įpjaukite jame plyšius, kad kepant nesusitrauktų. Kotletą galite kepti paprastą, pagardinta tik pipirais, arba mišinyje (t. y. pamirkytą miltuose ir išplaktame kiaušinyje su druska). Taip pat kotletą galite kepti tešloje, pagamintoje iš lygiomis dalimis pieno, kiaušinių ir miltų, įberdami šiek tiek druskos. Jei nuspręsite kepti kotletą be tešlos, būtinai pabaigoje pagardinkite mėsą rupia druska, kitaip kotletas bus sausas.
4. Kepkite įprastoje, gerai įkaitintoje keptuvėje, geriausia su aukštos kokybės kiaulienos taukais (nedėkite jų iš karto, o palaukite, kol keptuvė įkais). Jei kiaulienos taukų neturite, galite naudoti sviesto ir augalinio aliejaus mišinį, santykiu 2:1. Vien sviestas gali lengvai pridegti, o augalinis aliejus nedera su kepta kiauliena.
5. Taigi, kepimui kartu: mėsą pamirkykite miltuose, tada išplaktame kiaušinyje ir sudėkite į keptuvę. Atsargiai paskleiskite, kad tolygiai iškeptų, tada kepkite iš abiejų pusių po 1–2 minutes. Tada pašaukite į iki 180–200 °C įkaitintą orkaitę, kurioje patiekalą kepsite 7–10 minučių.
6. Kai ant mėsos susidaro putos, tai tikras ženklas, kad ji iškepusi! Išimkite iš orkaitės, patepkite sviestu, kad labiau blizgėtų, ir patiekite su garnyru.
Koks gardus patiekalas! Išbandykite šį kotleto receptą, rezultatai jus sužavės. Eksperimentuokite su garnyrais ir padažais – tai, su kuo derinsite tokį kilnų patiekalą, labai paveiks tai, kaip vertinsite pačią mėsą.
Gaminkite su įkvėpimu ir nepamirškite, kad tinkamas receptas – pusė darbo! Pasidalinkite šiuo kotleto receptu su draugais – galbūt tai yra būtent tai, ko jie ieškojo.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.

