Sekite mus Facebook'e!
Pyragai kepami nuo seniausių laikų, todėl šis kepimo būdas turėtų būti laikomas visos žmonijos tradicija. Apie pyragus sklando legendos, jie laikomi gera auka pagonių dievams.
Yra net keletas taisyklių, kaip kepti tinkamus pyragus
.
Pavyzdžiui, dažniausiai pyragus turėtų kepti moterys. Daugelis žmonių tiki, kad moterų rankos labiau pritaikytos darbui su tešla ir įdarais
. Be to, pyragai neturėtų būti kepami ir formuojami šurmulyje ir triukšme. Kepant reikia tylos ir susimąstymo. Kepant pyragus nereikėtų galvoti apie neigiamas gyvenimo akimirkas, tai taip pat trukdo iškepti gardžių kepinių.
Galite pabandyti laikytis šių taisyklių gamindami bulvių pyragus pagal mūsų receptą.
Bulvių pyragų ingredientai:
- 20% grietinės – 400 g;
- miltų – 680 g;
- margarinas – 160 g;
- kiaušinis – vnt;
- cukraus – 4 šaukšteliai;
- vanilinio cukraus – 10 g;
- druskos – ¾ šaukštelio;
- cukraus pudros – valgomasis šaukštas;
- kepimo soda – ⅓ šaukštelio;
- varškė 5: – 180 g;
- bulvės – 250 g;
- maltų juodųjų pipirų – ¼ šaukštelio;
- svogūnas – vnt;
- augalinis aliejus – 2 valgomieji šaukštai.
Bulvių paplotėlių paruošimas:
Įdarui paruošti išvirkite nuluptas bulves, kol suminkštės, pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, kol apskrus. Sutarkuokite bulves, pabarstykite ¼ šaukštelio druskos, įberkite juodųjų pipirų. Į bulvių košę sudėkite pakepintus svogūnus ir gerai išmaišykite.
Norėdami pagaminti varškės įdarą pyragėliams, kiaušinį padalykite į trynį ir baltymą. Į varškę supilkite cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir šaukštą miltų. Į masę supilkite baltymus ir kruopščiai išmaišykite visus ingredientus
. Iš grietinės ir minkšto margarino mišinio padarykite tešlą. Į grietinės mišinį suberkite grūdėtąjį cukrų ir druską ir išmaišykite. Į mišinį persijojame miltus ir sodą, išminkome elastingą ir nelipnią tešlą.
Padalijame koloboką į 12 vienodų luitų, kuriuos iškočiojame į nedidelius storus pyragėlius
.
Kiekvieno plokštainio vidurį aptepame įdaru – bulvių arba varškės.

Įdarą tešloje uždarome pynės arba virvės dygsniu. Perkeliame paplotėlius į pergamentu išklotą kepimo skardą. Aptepkite paplotėlių paviršių kiaušinio tryniu ir šaukštu vandens.

Pyragėlius kepkite 180 laipsnių orkaitėje 25 minutes.

Ši tešla gana universali, tinka kepti pyragus su mėsos ar vaisių įdaru.

Tešla greitai išminkoma ir iškepa aromatingų, raugintų pyragų.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


