Sekite mus Facebook'e!
Pabandykite į savo racioną įtraukti naują patiekalą. Šeimai tai patiks. Jis tinka prie bet kokio garnyro. Ruošiant nieko sudėtingo, o skanus pasirodys bet kuriuo atveju.

Maltos mėsos pagrindui reikės:
- Reikės: 500 g maltos mėsos;
- svogūno;
- kiaušinio;
- 2 riekelių duonos;
- 100 ml pieno;
- druska, prieskoniai.
Duonos minkštimą užpilkite pienu.

Svogūną smulkiai supjaustykite arba pertrinkite per mėsmalę. Sudėkite į maltą mėsą. Įmuškite kiaušinį. Išspauskite batono minkštimą ir įmaišykite jį į likusius ingredientus. Mišinį išminkykite iki vientisos masės.

Kepimo skardą išklokite popieriumi. Iš maltos mėsos suformuokite rutuliukus. Dėkite ant pergamento ir kiekviename padarykite skylutę.
Dabar atėjo laikas įdarui. Jam reikės:
- 100 g sūrio;
- 2 skiltelių česnako;
- 1 kiaušinio;
- 100 g grietinės arba majonezo;
- žolelių.

Sutarkuokite sūrį, įmuškite kiaušinį. Įdėkite susmulkintų žolelių ir česnako. Išmaišykite.

Į kiekvieną maltinuko duobutę įdėkite įdaro. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepkite patiekalą 40 minučių. Gausite sultingą, minkštą patiekalą. Jis atrodo apetitiškai, todėl galite jį dėti ant šventinio stalo.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
