Mėsos pyragas visada yra gera idėja, nes jis yra sultingas, geras net šaltas ir, svarbiausia, lengvai paruošiamas. Taigi paruoškite.
Jei turite namie maltos mėsos ir nežinote, ką iš jos pagaminti, tikrai nepraleiskite šio kotletų recepto. Visai gali būti, kad geresnio mėsos kepalo niekada nevalgėte. Be to, jį labai lengva paruošti , todėl jį gali paruošti visi. Na, nieko nelaukite ir pradėkite ruošti. Tikrai verta.
Ko tau prireiks
- 1 kg maltos mėsos
- 250 ml pieno
- druskos ir pipirų pagal skonį
- pusės arbatinio šaukštelio kalendros
- 150 g kieto sūrio
- 2 šaukštai džiūvėsėlių
- lauro lapas
- saulėgrąžų aliejus pagal poreikį
- 180 g duonos
- muskato riešutas pagal skonį
- 30 g laiškinių svogūnų
- 3 kiaušiniai
- 50 ml vandens
- svogūnas

Tai tikrai paprasta
Pirmiausia duoną supjaustykite kubeliais. Tada apliekite juos pienu. Palaipsniui maišydami šiuos duonos gabalėlius paverskite koše. Svogūną nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Kietąjį sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir kartu su laiškiniu svogūnu suberkite į duonos košę. Įberkite druskos, pipirų, muskato riešuto ir maltų kalendrų ir gerai išmaišykite. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinį ir į jį suberkite džiūvėsėlius bei faršą. Sumaišykite.

Svogūną nuvalykite ir supjaustykite ketvirčiais. Svogūną paskleiskite saulėgrąžų aliejumi išteptą formos dugną. Drėgnomis rankomis iš faršo padarykite du vyniotinius ir išdėliokite juos ant kepimo skardos.
Dabar į kepimo skardą supilkite vandenį ir sudėkite pipirų rutuliukus su lauro lapeliu . Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 60 min. O iškepus galima patiekti, pavyzdžiui, su bulvių koše. Linkime gero apetito!