Sekite mus Facebook'e!
Citrininiai sausainiai – išskirtinis skanėstas, kuriame dera neįtikėtinas lengvumas ir šviežumas. Dėl ryškaus skonio ir aromato bei universalumo jis užima ypatingą vietą konditerijos pasaulyje. Priklausomai nuo recepto ir sudedamųjų dalių, šie sausainiai gali būti ir švelnūs, ir trapūs, ir traškūs
. Yra daugybė citrininių sausainių variantų, kurių kiekvienas tradiciniam skanėstui suteikia kažką unikalaus. Pavyzdžiui, į kai kuriuos receptus dedama kokosų drožlių, riešutų ar net šokolado gabalėlių, todėl sausainiai įgauna įdomią tekstūrą ir naują skonį.
Citrininiai sausainiai puikiai tinka įvairioms progoms – nuo jaukių šeimyninių arbatos vakarėlių iki šventinių skanėstų.
Sudedamosios dalys:
- Sviestas – 100 g;
- cukraus – 100 g;
- Druska – žiupsnelis;
- Vanilinas – žiupsnelis;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Citrinų sultys – 3 valg;
- Miltai – 260 g;
- kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
- Vienos citrinos žievelė;
- cukraus pudra – 100 g.
Citrininių sausainių paruošimas:
Į minkštą sviestą supilti vaniliną, druską ir cukrų, sutrinti šaukštu
. Į grietinėlės masę įmušti kiaušinius, gerai išmaišyti su sviestu.
Į masę supilti citrinos žievelę, supilti citrinos sultis, išmaišyti
.
Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius, suminkykite šiek tiek lipnią, elastingą tešlą.
1 minutę
minkykite
tešlą ant stalo rankomis
.
Palikite tešlą celofane 30 minučių šaldytuve
. Tešlą padalykite į nedidelius 43-44 g ritinėlius
.
Kiekvieną ritinėlį pabarstykite cukraus pudra ir dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos
. Suformuokite ritinėlius kaip sausainius, padarykite juos plokštesnius. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
Galiausiai turime skanius paprastus citrininius sausainius. Šie sausainiai gali lengvai pakeisti bet kokį pirktinį variantą.
