Sekite mus Facebook'e!
Peru turėtų būti laikoma pomidorų gimtine. Vietiniai gyventojai pomidorus augina nuo seniausių laikų. Ir šios uogos buvo naudojamos įvairiems tikslams. Pavyzdžiui, pomidorais buvo gydomos tam tikros ligos.
Spėjama, kad Peru pomidorai buvo dovanojami dievybėms
. Europoje šios rūšies uogos ilgą laiką
buvo
laikomos dekoratyvinėmis
.
Tačiau pradėjus pomidorus vartoti kaip maistą, tapo žinoma daug įdomių receptų.
Pakalbėkime apie pomidorų salotų paruošimą
.
Pomidorų salotų ingredientai:
- pomidorai – 3 vnt;
- raudonasis svogūnas – vnt;
- bazilikas – 1/2 šaukštelio;
- raudonėlio – 1/2 šaukštelio;
- česnako – 2 skiltelės;
- medaus – 1/4 šaukštelio;
- vyno acto – 1/2 šaukštelio;
- petražolių – saujelė;
- alyvuogių aliejus – 2 valgomieji šaukštai;
- druskos – ½ šaukštelio.
Pomidorų salotų paruošimas:
Pomidorus supjaustykite 1 cm storio žiedais. Pomidorų žiedus pasūdykite, pabarstykite maltais juodaisiais pipirais ir 5-10 min. pasiųskite į šaldytuvą
. Raudonąjį svogūną supjaustykite plonais žiedais, perliekite šaltu vandeniu. Padažui dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų su bazilikais, raudonėliais ir vyno actu. Sutarkuokite
česnaką, sudėkite jį ir medų į padažą, išmaišykite. Į
lėkštę pakaitomis
sudėkite
pomidorų žiedus ir svogūnų žiedus
.
Ant
pomidorų
ir
svogūnų
uždėkite padažą.
Susmulkinkite petražoles ir pabarstykite pomidorų salotas.


Nepamirškite salotų 10 minučių palaikyti šaldytuve. Patiekalą reikėtų valgyti šaltą, kad geriau atsiskleistų padažo ir daržovių skonio natos.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


