Sekite mus Facebook'e!
Sausainiai kepami beveik visuose pasaulio regionuose. Šis saldus miltinis gaminys yra puikus arbatos vakarėlio priedas. Tačiau tokios nuomonės daugiausia laikosi europiečiai. Azijoje nėra įprasta gerti arbatą su sausainiais. Tai per daug gerbiamas gėrimas, kad būtų derinamas su desertais
. Europoje sausainiai gana seniai atkeliavo iš Italijos. Manoma, kad būtent italai išrado sausainius. Tiesa, pirmieji sausainiai buvo panašesni į duonos trupinius. Vis dėlto tai padėjo pradžią didingai kulinarinei kepimo istorijai. Papasakosime, kaip pasigaminti varškės sausainių.
Varškės sausainių ingredientai:
- Sudedamosios dalys: varškė – 250 g;
- Cukrus – 120 g;
- Kiaušinio trynys – 2 vnt;
- Sviestas – 100 g;
- Druska – 3/1 valgomasis šaukštas;
- Vanilinas – 3 g;
- Miltai – 300 g;
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis.
Varškės sausainių paruošimas:
Į dubenį su varške supilkite cukrų, sudėkite trynius ir sviestą, panardinamuoju mikseriu kruopščiai išplakite iki vientisos masės. Masę pasūdykite, suberkite miltus, vaniliną ir kepimo miltelius ir išminkykite tešlą
. 10 minučių palikite tešlą šiltai po celofanu ir toliau minkykite
.
Padalykite tešlą į 6 lygias dalis, suformuokite
suktinukus, kiekvieną suktinuką iškočiokite 5 mm storio sluoksniu ir padalykite į apvalias formeles.
Sudėkite 4 tešlos apskritimus vieną ant kito, per vidurį įkišdami medinį iešmelį.
Sudėkite sausainius ant kepimo skardos, išklotos pergamentu. Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 25 minutes.
Iškepusius sausainius galima apibarstyti cukraus pudra. Jie yra minkšti ir aromatingi, puikiai tinka arbatos vakarėliui.
Varškės sausainių ingredientai 2:
- Sudedamosios dalys: varškė – 250 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Cukrus – 70 g;
- Cinamonas 2 ;
- Augalinis aliejus – 60 ml;
- Miltai – 220 g;
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
- druskos – žiupsnelis.
Varškės sausainių paruošimas 2:
Į varškę įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite į tyrę. Į tyrę suberkite miltus ir kepimo miltelius, įberkite druskos ir užminkykite tešlą
. Šiek tiek lipnią tešlą padalykite į 12 dalių. Iš kiekvienos tešlos dalies suformuokite rutuliukus ir pamerkite juos į cinamono ir cukraus mišinį.
Nedidelius blokelius sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu. Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
Galiausiai turime paprastus varškės sausainius. Cukrus ir cinamonas sausainiams suteikia papildomo saldumo.
