Sekite mus Facebook'e!
Želatinos pyragas su pienu – lengvas, švelnus ir išskirtinis desertas, puikiai tinkantis tiek kasdienėms arbatėlėms, tiek šventiniams stalams. Dėl savo aromatingo skonio ir įspūdingos išvaizdos jis dažnai tampa vasaros saldumynų favoritu.
Želatinos pyragas ypatingas tuo, kad jam nereikia naudoti orkaitės. Dėl to jis ypač patogus karštuoju metų laiku arba tais atvejais, kai norisi greitai ir be didelio vargo paruošti originalų desertą. Visi ingredientai paprasčiausiai sumaišomi ir atšaldomi šaldytuve, kur želatina atlieka savo darbą – stabilizuoja ir sutvirtina masę.
Sudedamosios dalys:
- Pienas – 300 ml;
- Tryniai – 3 vnt;
- Cukrus – 70 g;
- Želatina – 25 g;
- Vanduo – 70 ml;
- tirštas jogurtas – 350 g;
- Vanilinis cukrus – 10 g;
- Šviežios avietės – 200 g.
Pyrago paruošimas:
Sumaišykite cukrų, trynius ir pieną, užvirinkite ant vidutinės ugnies. Po 20 sekundžių pieną nukelti nuo ugnies.
Želatiną sumaišyti su vandeniu, palikti išbrinkti 5 minutes. Tuo metu pieno dėžutėje galima išilgai išpjauti nedidelę skylutę
. Svarbu, kad pjūvis nesiektų
dėžutės
kraštų 1-2 cm, kad sustingus deserto forma nesideformuotų.
Išbrinkusią želatiną nusiųsti į karštą pieną, išmaišyti
. Tirštą jogurtą sumaišyti su vaniliniu cukrumi, jogurtą supilti į pieno mišinį. Vienalytę tirštą masę supilame į pieno dėžutę.
Desertą palikti šiltoje vietoje 5-10 minučių, kad šiek tiek sukietėtų, o tada per dėžutėje esančią skylutę sudėti avietes. Palikite pyragą šaldytuve 2-3 valandoms, kad visiškai sustingtų.
Iš pieno, uogų ir jogurto gausite skanų paprastą pyragą. Tai geras būdas pasigaminti desertą be grietinėlės ir pyragų kepimo.
