Sekite mus Facebook'e!
Susmulkinti kotletai būna sultingi ir minkšti, o jų skonis daug ryškesnis nei maltos maltos mėsos.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- vištienos filė, 400 g;
- svogūno, 1 – 2 vnt;
- kiaušinių, 2 vnt;
- miltų, 2 šaukštai;
- druska, pipirai, prieskoniai;
- majonezo, 1 valgomasis šaukštas.
Kepimo procesas
Mėsą smulkiai supjaustykite peiliu
. Įmaišykite kiaušinius, smulkiai supjaustytą svogūną, druską ir pipirus, prieskonius.
Patarimas: į tokius kotletus geriau dėti daug svogūnų, tik smulkiai supjaustytų, kad patiekalas būtų sultingas.
Sumaišykite majonezą ir miltus.
Patarimas: kartu su miltais įmaišykite daug žolelių ir krakmolo, 2 valgomuosius šaukštus. Su šiais ingredientais kotletai bus dar minkštesni ir sultingesni. Dėkite masę 1 valandai į šaldytuvą, retkarčiais pamaišydami.
Dėkite ant keptuvės šaukštą masės ir apkepkite iš abiejų pusių.

Tokius kotletus patiekiu su įvairiais padažais, šviežių daržovių salotomis, garnyrais.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


