Sekite mus Facebook'e!
Šis pyragas neabejotinai patiks tiems, kurie mėgsta kepinius, pasižyminčius lengvu rūgštumu, sodriu citrusinių vaisių skoniu ir minkšta tekstūra. Jo skonis toks išraiškingas, kad pyragas atrodys nereikalingas.

Pagrindas:
- Sudėtis: 3 kiaušiniai;
- 150 g cukraus;
- 10 g vanilinio cukraus;
- 50 g grietinės;
- 150 ml sviesto (bekvapio);
- 250 g miltų;
- 15 g kepimo miltelių;
- cukraus pudros pabaigai

Įdaras:
- Įdaras: 1 kiaušinis;
- 50 g cukraus;
- 20 g krakmolo;
- žiupsnelis druskos;
- citrinos žievelės;
- pusės citrinos sulčių;
- 200 ml pieno;
- 25 g sviesto
Pirmiausia paruošiamas įdaras. Puode sumaišykite: kiaušinį, cukrų, druską, krakmolą, pieną, žievelę ir citrinos sultis. Mišinys dedamas ant viryklės ir beveik užverdamas, tada nuolat maišant verdamas ant mažos ugnies iki tirštos konsistencijos.

Iškart nuėmus nuo viryklės įmaišomas sviestas – iki visiškai vientisos masės. Kad kremas neišdžiūtų ant viršaus, jis uždengiamas maistine plėvele ir atvėsinamas.

Dabar pagrindas. Giliame inde sumaišomi kiaušiniai, cukrus, vanilė, grietinė, sviestas, raugas ir iš anksto persijoti miltai. Paruošta tešla supilama į formą ir išlyginama. Ant viršaus iš konditerinio maišelio tinklelio forma išdėliojamas kremas. Jei norima, paviršių galima pabarstyti migdolų žiedlapiais.


Kepama iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Prieš patiekiant galima lengvai papudruoti paviršių. Pyragas gaunasi orus, su ryškiu citrinų įdaro skoniu – tikrai verta išbandyti.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
