Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ingos Valinskienės naminis befstrogenas: skonis kaip restorane, laiko užtrunki – dvigubai mažiau

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kai laiko nedaug, o norisi kažko naminio ir tikrai skanaus – Inga Valinskienė turi puikų receptą. Televizijos projekte „Mamų virtuvė“ žavioji atlikėja pasidalino patiekalu, kuris tiks tiek šeimos pietums, tiek svečiams nustebinti. Tai jos firminis befstrogenas – pagreitinta, bet ne ką prastesnė klasikinio recepto versija.

„Galvojau tik viena – kaip viską padaryti greičiau. Man maisto gamyba turi būti greita. Net ir tuos patiekalus, kuriuos reikia gaminti atsakingai, aš vis tiek sumakaluoju – ir kartais pavyksta!“ – šypsodamasi atviravo Inga.

Šis befstrogenas ne tik taupo laiką, bet ir išlieka toks pat skanus net ir kitą dieną – todėl jį galima ruošti didesniu kiekiu.

Reikės:

  • 500 g jautienos arba elnienos
  • 4 v. š. miltų
  • 2 v. š. aliejaus
  • 2 v. š. sviesto
  • 2 svogūnai
  • 2 skiltelės česnako
  • 3 v. š. pomidorų pastos
  • 0,5 l sultinio
  • 2 v. š. garstyčių
  • 3 v. š. grietinės
  • 50 ml pieno
  • Šviežių petražolių
  • Druskos ir pipirų
  • Garnyrui – bulvių košės

Gaminimo eiga:

1. Paruošiame mėsą:Mėsą supjaustome pailgais, nedideliais gabaliukais, užberiame miltų ir viską gerai išmaišome, kad miltai tolygiai padengtų mėsą.

Rekomenduojame:  Pirmiausia suvalgykite konservuotų agurkų žiemai! Agurkų salotos "Nezhinsky"

2. Apkepame:Į keptuvę dedame aliejaus ir sviesto, pakepiname smulkintus svogūnus, o tada po truputį apkepame mėsą. Pagardiname druska ir pipirais.

3. Kuriame padažą:Kitame puode ištirpiname sviestą, įmaišome šiek tiek miltų, tada supilame sultinį, pomidorų pastą, garstyčias, pieną ir grietinę. Viską maišome šluotele, kad nesušoktų gumulais.

4. Baigiame ruošti:Kai padažas sutirštėja, sudedame į jį iškeptą mėsą. Leidžiame viskam trumpai „susidraugauti“ ant silpnos ugnies, kol kvapas užpildo visą virtuvę.

5. Patiekiame:Befstrogeną patiekiame su bulvių koše ir apibarstome smulkintomis petražolėmis. Tai – sotus, švelnaus skonio ir tikrai šventiškas patiekalas.

Kodėl verta išbandyti?

Inga neslepia, kad jos virtuvėje greitis – ne priešas, o sąjungininkas. Šis befstrogeno receptas leidžia sutaupyti laiko, neprarandant tikro, sodraus ir šildančio naminio skonio. Be to, patiekalas tinkamas tiek kasdieniam stalui, tiek savaitgalio vaišėms su artimaisiais.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.