Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ineta Puzaraitė-Žvagulienė gamina pagal mamos receptą: šį patiekalą mėgsta vaikai

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Atlikėja, verslininkė ir dviejų vaikų mama Ineta Puzaraitė-Žvagulienė – viena tų moterų, kurios energijos užtektų keliems. Nors jos dienos dažnai kupinos darbų, koncertų ir šeimos rūpesčių, gaminimas Inetai – ne prievolė, o tikras malonumas. Delfi TV laidoje „Šeimų virtuvė“ žinoma moteris pasidalijo širdžiai artimu patiekalu – paprastu ir sočiu vištienos receptu, kuris, pasak jos, niekada nenuvilia.

Receptas iš mamos – patikrintas šeimos tradicijomis

Nors gaminamas labai greitai, šis patiekalas jau spėjo tapti mylimiausiu jų namuose. Pasak Inetos, jis ne tik skanus, bet ir labai praktiškas – visus ingredientus dažniausiai galima rasti namuose, o gaminimas net ir po sunkios dienos tampa maloniu ritualu.

„Net jei grįžtu pavargusi, gaminimas man – meditacija. Įsijungiu tinklalaidę, supjaustau, pakaitinu, pasileidžiu mintimis. Tas procesas mane ramina“, – pasakojo laidos viešnia. Ji taip pat prisipažino, kad šį patiekalą gaminti išmoko iš savo mamos: „Jis neturi pavadinimo, bet jį visi pažįstam – vištiena su ryžiais. Valgo net vaikai, kurie paprastai būna labai išrankūs.“

Rekomenduojame:  Arabų virėjas mane išmokė: ne pyragas, o auksas. Sultingas pyragas su varškės įdaru

Vištiena su ryžiais – receptas, kurį verta išsisaugoti

Reikės:

  • 1 kg vištienos krūtinėlės filė
  • 400 g ilgagrūdžių ryžių
  • 400 g tradicinio pomidorų padažo
  • 2 didelių svogūnų
  • sojų padažo (arba Vorčesterio)
  • šaukštelio natūralaus medaus
  • sezamo sėklų
  • šiek tiek druskos, pipirų
  • pamėgtų žalumynų pagardinimui

Gaminame:

  1. Iš pradžių užverdame ilgagrūdžius ryžius.
  2. Tuo metu vištieną supjaustome gabaliukais, dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi, pabarstome pipirais ir druska. Apkepiname.
  3. Suberiame sezamo sėklas, įpilame šiek tiek sojų padažo.
  4. Tuomet supilame pomidorų padažą, sudedame susmulkintus svogūnus ir įdedame šaukštelį medaus. Viską trumpai patroškiname.
  5. Išvirtus ryžius dedame į lėkštę, ant viršaus – vištieną su padažu.
  6. Pabarstome dar sezamo sėklomis ir pagardiname mėgstamais žalumynais.

Paprasta, greita ir visada pasiteisina

Toks patiekalas puikiai tinka tiek kasdieniams vakarienės stalams, tiek netikėtai užsukusiems svečiams. „Mums su vyru šis patiekalas tikras išsigelbėjimas – kai nežinai, ką gaminti, o norisi ko nors sotaus ir skanaus. Jį gali improvizuoti, kartais dedu daugiau svogūnų, kartais šiek tiek česnako ar net aštraus padažo – priklauso nuo nuotaikos“, – sakė Ineta.

Rekomenduojame:  Drėgno ir sultingo pyrago, kuris tirpsta burnoje, receptas!

Ji šypsosi, kad galbūt ateityje šis patiekalas sulauks ir tikro pavadinimo – galbūt net „Inetos vištiena“ – juk šeimos tradicijos prasideda nuo tokių mažų, bet širdžiai artimų dalykų.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.