Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Imu skardinę šprotų ir lavašo. Užkandžio ir šventinio stalo receptas

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šprotų užkandis lavaše – švelnus, apetiškas ir labai lengvai paruošiamas patiekalas, greitai išpopuliarėjęs tarp užkandžių mėgėjų. Tai ne tik skanu, bet ir originali alternatyva tradiciniams sumuštiniams.

Šprotai, pastebimai išsiskiriantys būdingu skoniu, yra pagrindinis šio užkandžio komponentas. Jų sodrų skonį organiškai papildo minkšta, neutrali pita duona, kuri tampa idealiu šio patiekalo pagrindu.

Užkandžio paruošimas nereikalauja daug laiko ar sudėtingų virtuvės manipuliacijų, todėl tai puikus pasirinkimas netikėtiems svečiams ar vakarėliui.

Ingredientai:

šprotai – 360 g;
lavašas – 2 lakštai;
lydytas sūris – 180 g;
virti kiaušiniai – 2 vnt .;
majonezas – 2 šaukštai;
druska – ⅓ šaukštelis;
česnakai – 2 gvazdikėliai;
agurkai – 1 vnt .;
krapai – kekė.
Šprotų užkandžio ruošimas pita duonoje:

Šprotams nuimkite uodegas, o lydytą sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Virtus kiaušinius sutarkuokite taip pat smulkiai kaip sūrį ir išmaišykite.

Į sūrio-kiaušinio mišinį įpilkite majonezo, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, perspauskite česnako skilteles ir išmaišykite.

Šiuo kiaušinių-sūrio mišiniu sutepkite kiekvienos pitos duonos paviršių.

Rekomenduojame:  Burnoje tirpstantis obuolių pyragas. Paprastas ir skanus receptas

Agurką supjaustykite labai plonais išilginiais griežinėliais ir dėkite ant pitos duonos, apteptos kiaušinio-sūrio mišiniu.

Susmulkinkite krapus ir pabarstykite jais ant pitos duonos viršaus, taip pat sudėkite šprotus.

Kiekvienos pitos duonos galus sutepkite majonezu ir susukite lakštus su įdaru viduje.

Uždenkite suktinukus maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.

Belieka vyniotinį supjaustyti porcijomis ir patiekti. Taip gaunamas originalus ir skanus užkandis.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.