Sekite mus Facebook'e!
Šios purios spurgos yra mėsa įdaryti pyragėliai, pagaminti iš minimalių ingredientų ir užtrunkantys trumpą laiką. Siūlau du įdaro variantus, bet galite susikurti savo pagal savo skonį. Galite naudoti net tiesiog dešreles.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- riebus kefyras, 450 ml;
- soda, 1 arb. šaukštelis;
- druskos 1 valgomasis šaukštas;
- cukrus, 1 valgomasis šaukštas;
- miltai, 700 g;
- kiaušiniai, 2 vnt.;
- augalinis aliejus, 30 ml.
Įdarui jums reikės :
- malta mėsa, 300 g;
- svogūnas, 1 vnt.;
- virti kiaušiniai 4 vnt.;
- žalieji svogūnai, ryšulėlis;
- druska, pipirai, prieskoniai, žolelės, česnakas.
Virimo procesas
Į šiltą kefyrą įberkite druskos, cukraus ir sodos ir išmaišykite.
Po truputį įberkite persijotus miltus, tada supilkite augalinį aliejų. Minkykite tešlą, kol ji taps minkšta ir elastinga. Uždenkite ir palikite 20 minučių.
Maltą mėsą sumaišykite su smulkiai supjaustytu svogūnu, įberkite druskos, pipirų, pagardinkite prieskoniais, žolelėmis ir česnaku pagal skonį.
Kiaušinius supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su laiškiniais svogūnais. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
Su šiais dviem įdarais formuojame pyragėlius.

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite pyragėlius ant silpnos ugnies, kol iškeps.

Pyragėlius patiekite su grietine arba lydytu sviestu – abu variantai puikiai dera su mėsos ir kiaušinių įdarais.


Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


