Sekite mus Facebook'e!
Norite šeimai pagaminti ką nors sotaus ir skanaus? Pateikiame įdomų blynų su lydyto sūrio ir mėsos įdaru receptą. Tinka tiek įprastiems pietums, tiek šventei. Procesas nesudėtingas, o rezultatas džiugina.

Tešla blynams:
- 3 kiaušiniai;
- druskos – 1 šaukštelis;
- stiklinė pašildyto pieno;
- 3 šaukštai miltų;
- sviesto – 40 g;
- augalinio aliejaus – keptuvei.

Įdaras:
- Įdaras: 400 g maltos mėsos (vištienos, kiaulienos arba jautienos);
- 1 svogūnas;
- 1 pomidoras;
- druska ir pipirai;
- šiek tiek aliejaus kepti.

Padažas:
- 40 g sviesto;
- 2 šaukštai miltų;
- pusė litro pieno;
- 200 g mocarelos sūrio.

Paruošimas žingsnis po žingsnio
Blynai: Į dubenį įmuškite kiaušinius ir įberkite druskos. Supilkite pašildytą pieną ir išmaišykite. Palaipsniui įmaišykite miltus iki vientisos masės. Ištirpinkite sviestą, įmaišykite jį į tešlą, dar kartą išmaišykite. Įkaitinkite keptuvę, lengvai patepkite aliejumi ir kepkite plonus blynelius, kol iš abiejų pusių paruduos.

Įdaras: ant įkaitintos keptuvės su aliejumi sudėkite maltą mėsą ir maišydami apkepkite. Sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, pakepkite porą minučių. Sudėkite smulkintus pomidorus ir toliau kepkite nepamiršdami maišyti. Pagardinkite pagal skonį, nukelkite nuo viryklės ir palikite šiek tiek atvėsti.
Padažas: atskiroje keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir išmaišykite. Nuolat maišydami po truputį supilkite pieną. Mišinį pakaitinkite iki tiršto padažo.
Surinkimas: Blyną aptepkite trupučiu padažo. Ant viršaus dėkite įdarą ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Pakartokite: blynas, padažas, įdaras, sūris. Taip suformuokite kelis sluoksnius – paprastai 4-5. Ant viršutinio sluoksnio užtepkite likusį padažą, užbarstykite likusį sūrį. Kepkite 20 minučių 190 °C temperatūroje.

Paruoštas patiekalas būna minkštas, ryškaus aromato ir sodraus skonio. Tinka kaip atskiras patiekalas, ypač gerai dera su šviežiomis daržovėmis arba šaukštu grietinės. Išbandykite šį patiekalą ir nustebinkite namiškius naujais skoniais pažįstamoje formoje.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
