Sekite mus Facebook'e!
Pyragai – tai minkštos bandelės su įdaru viduje. Tik jei bandelės dažniausiai būna su saldžiu įdaru, pyragai gali būti gaminami su beveik bet kokiu įdaru. Vienas iš populiariausių pyragų rūšių yra bulviniai pyragai. Pyragų su bulvėmis ir grybais yra beveik visose kultūrose, pavyzdžiui, osetinų
pyragas. Šiais laikais parduotuvėse ir kepyklose gana sunku rasti skanių pyragų su bulvėmis. Daugybė neskanių pyragų, kurie nėra minkšti ir sultingi. Todėl pyragus geriau kepti patiems namuose. Tai neužims daug laiko, ypač jei kepsite keptuvėje.
Bulvių pyragų tešlos ingredientai:
- Šiltas bulvių nuoviras – 400 ml;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Mielės – 1 šaukštelis;
- Miltai – 600 g;
- Augalinis aliejus – 50 ml.
Įdarui skirti ingredientai:
- Bulvės – 550 g;
- Svogūnas – 1 vnt;
- grybai – 250 g;
- Druska – ½ šaukštelio.
Bulvių paplotėlių paruošimas:
Išvirkite nuluptas bulves pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje
. Nuluptus pievagrybius smulkiai
supjaustykite
ir sudėkite prie svogūnų
.
Kepkite, kol iš grybų pasišalins drėgmė
. Į šiltą vandenį iš po bulvių supilkite druską, cukrų ir mieles ir išmaišykite. Į vandenį įmuškite kiaušinį, supilkite miltus ir užminkykite elastingą minkštą tešlą.
Tešlą patepkite augaliniu aliejumi ir dar kartą išminkykite. Tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite 10-15 min.
Pakepintus grybus ir svogūnus sumaišykite su bulvėmis, šį mišinį sutrinkite.
Išminkykite tešlą, padalykite
ją į
10 vienodų tešlos rutuliukų
.
Stalą patepkite augaliniu aliejumi, iš rutuliukų rankomis suformuokite storas tortilijas. Į kiekvieną plokštainį įdėkite įdaro ir užkimškite vidų.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, kiekvieną paplotėlį sudėkite į jį siūle žemyn.
Kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol paruduos.
Bulvių paplotėliai bus minkšti ir švelnūs.
Po plona auksine tešla juose daug įdaro.
