Sekite mus Facebook'e!
Draugas pasidalijo su manimi įdarytų vištienos šlaunelių receptu. Šlaunelės tokios skanios, kad tiesiog negalėjau nuo jų atitrūkti. Iškart paprašiau šių nuostabių šlaunelių recepto: ir šiandien norėčiau juo pasidalinti su jumis. Šis patiekalas kepamas orkaitėje. Skonis tiesiog nuostabus. Nė vienas svečias neišėjo nepaklausęs recepto.
Sudedamosios dalys:
- vištienos blauzdelės – 12 gabalėlių;
- grybai – pusė kilogramo;
- svogūnas – 1 galvutė;
- sūris – 150 gramų;
- druska, pipirai;
- saulėgrąžų aliejus – kepimui.
Įdaryti vištienos šlaunelės. Žingsnis po žingsnio receptas
- Nuplaukite kojas. Po to reikia nulupti mėsą nuo odos. Oda turi likti nepažeista: mes ją įdarysime.
- Mėsą nupjaukite nuo kaulo ir sumalkite į faršą. Pagal skonį reikės pasūdyti ir papipirinti.
- Smulkiai supjaustykite grybus. Kepkite keptuvėje nedideliame kiekyje augalinio aliejaus.
- Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir kepkite kartu su grybais.
- Sutarkuokite sūrį.
- Sumaišykite maltą mėsą, grybus, svogūnus ir sūrį.
- Paruošta malta mėsa prikimšame blauzdelių maišelius.
- Kraštus pritvirtiname dantų krapštuku.
- Įdarytus blauzdeles sudėkite į gilų indą: kepant išsiskirs daug sulčių. Jei norite, pabarstykite tarkuotu sūriu.
- Kepkite blauzdeles orkaitėje 1 valandą 190 laipsnių temperatūroje.
Šis patiekalas yra unikalus ir toks gardus, kad tiesiog neįmanoma nuo jo atsiriboti.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
