Sekite mus Facebook'e!
Draugas pasidalijo su manimi įdarytų vištienos šlaunelių receptu. Šlaunelės tokios skanios, kad tiesiog negalėjau nuo jų atitrūkti. Iškart paprašiau šių nuostabių šlaunelių recepto: ir šiandien norėčiau juo pasidalinti su jumis. Šis patiekalas kepamas orkaitėje. Skonis tiesiog nuostabus. Nė vienas svečias neišėjo nepaklausęs recepto.
Sudedamosios dalys:
- vištienos blauzdelės – 12 gabalėlių;
- grybai – pusė kilogramo;
- svogūnas – 1 galvutė;
- sūris – 150 gramų;
- druska, pipirai;
- saulėgrąžų aliejus – kepimui.
Įdaryti vištienos šlaunelės. Žingsnis po žingsnio receptas
- Nuplaukite kojas. Po to reikia nulupti mėsą nuo odos. Oda turi likti nepažeista: mes ją įdarysime.
- Mėsą nupjaukite nuo kaulo ir sumalkite į faršą. Pagal skonį reikės pasūdyti ir papipirinti.
- Smulkiai supjaustykite grybus. Kepkite keptuvėje nedideliame kiekyje augalinio aliejaus.
- Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir kepkite kartu su grybais.
- Sutarkuokite sūrį.
- Sumaišykite maltą mėsą, grybus, svogūnus ir sūrį.
- Paruošta malta mėsa prikimšame blauzdelių maišelius.
- Kraštus pritvirtiname dantų krapštuku.
- Įdarytus blauzdeles sudėkite į gilų indą: kepant išsiskirs daug sulčių. Jei norite, pabarstykite tarkuotu sūriu.
- Kepkite blauzdeles orkaitėje 1 valandą 190 laipsnių temperatūroje.
Šis patiekalas yra unikalus ir toks gardus, kad tiesiog neįmanoma nuo jo atsiriboti.
