Sekite mus Facebook'e!
Įdarytos paprikos yra turtingo skonio ir maistingumo patiekalas. Jie gaminami iš saldžiųjų paprikų, įdarytų malta mėsa, ryžiais ir daržovėmis.
Kepimo metu paprikos įgauna minkštą tekstūrą, išlaikydamos formą, o įdaras prisotinamas paprikų sultimis ir prieskonių aromatu, todėl sukuriamas subalansuotas skonių derinys.
Daržovių įdarų tradicija turi seną istoriją ir atsirado anksčiau nei paprikos Europos virtuvėje
. Panašių patiekalų galima rasti Artimųjų Rytų, Kaukazo regiono ir Viduržemio jūros regiono kulinarinėse tradicijose. Rytų Europos šalyse įdarytos paprikos paplito XX a., kai namų virtuvėje paplito receptai su mėsa ir ryžiais.
Ingredients:
- saldžiosios paprikos – 18 vnt;
- jautiena – 1 kg;
- ryžiai – 100 g;
- svogūnas – 250 g;
- morkos – 80 g;
- kopūstai – 200 g;
- pomidorų pasta – 150 g;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- druskos – 1,5 šaukštelio;
- paprikos – 1 šaukštelis;
- maltų juodųjų pipirų – 1/2 šaukštelio;
- žira – 1/2 šaukštelio;
- česnako – 3 skiltelės.
Padažo ingredientai:
- Vanduo – 1 litras;
- druskos – 1 šaukštelis;
- paprikos – 1 šaukštelis;
- maltų juodųjų pipirų – 1/3 šaukštelio;
- žira – 1 žiupsnelis;
- cukraus – 1 šaukštelis.
Įdarytų paprikų paruošimas:
Išvalykite paprikos vidų, išpjaukite tik kotelį. Ryžius užpilkite verdančiu vandeniu, svogūnus supjaustykite nedideliais atsitiktiniais gabalėliais, morkas smulkiai supjaustykite
. Morkas ir svogūnus apkepkite keptuvėje augaliniame aliejuje.
Į pakepintas daržoves sudėkite pomidorų pastą ir išmaišykite. ½ pomidorų pastoje pakepintų daržovių sudėkite į maltą
mėsą
.
Antrąją
dalį
užpilkite
vandeniu
, įberkite
druskos
,
paprikos
, maltų juodųjų pipirų ir žiros
.
Padažą užvirinkite, supilkite cukrų ir išmaišykite
. Į maltą mėsą įtrinkite česnaką, smulkiai supjaustykite kopūstus
.
Į maltą mėsą suberkite ryžius, visus ingredientus sumaišykite rankomis
. Maltą mėsą sudėkite į paruoštas paprikas, jas vertikaliai įstatykite į keptuvę. Kiekvieną papriką su malta mėsa užpilkite padažu.
Į puodą įpilkite 400 ml vandens, užvirkite ant didelės ugnies. Tada sumažinkite ugnį iki vidutinės ir troškinkite po dangčiu 40 minučių.
Baigiant virti, paprikas galite papildomai pabarstyti maltais juodaisiais pipirais.
Gausite sultingą, sotų patiekalą vakarienei arba pietums.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
