Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Įdarytos paprikos – tokios pat kaip močiutės: nepaprastai sultingos ir aromatingos. Lengvai paruošiamas restorano patiekalas

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Įdarytos paprikos yra turtingo skonio ir maistingumo patiekalas. Jie gaminami iš saldžiųjų paprikų, įdarytų malta mėsa, ryžiais ir daržovėmis.

Kepimo metu paprikos įgauna minkštą tekstūrą, išlaikydamos formą, o įdaras prisotinamas paprikų sultimis ir prieskonių aromatu, todėl sukuriamas subalansuotas skonių derinys.

Daržovių įdarų tradicija turi seną istoriją ir atsirado anksčiau nei paprikos Europos virtuvėje

. Panašių patiekalų galima rasti Artimųjų Rytų, Kaukazo regiono ir Viduržemio jūros regiono kulinarinėse tradicijose. Rytų Europos šalyse įdarytos paprikos paplito XX a., kai namų virtuvėje paplito receptai su mėsa ir ryžiais.

Ingredients:

  • saldžiosios paprikos – 18 vnt;
  • jautiena – 1 kg;
  • ryžiai – 100 g;
  • svogūnas – 250 g;
  • morkos – 80 g;
  • kopūstai – 200 g;
  • pomidorų pasta – 150 g;
  • augalinis aliejus – 2 šaukštai;
  • druskos – 1,5 šaukštelio;
  • paprikos – 1 šaukštelis;
  • maltų juodųjų pipirų – 1/2 šaukštelio;
  • žira – 1/2 šaukštelio;
  • česnako – 3 skiltelės.

Padažo ingredientai:

  • Vanduo – 1 litras;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • paprikos – 1 šaukštelis;
  • maltų juodųjų pipirų – 1/3 šaukštelio;
  • žira – 1 žiupsnelis;
  • cukraus – 1 šaukštelis.
Rekomenduojame:  Mano svečių mėgstamiausias patiekalas: tik 4 ingredientai. Lengvos ir skanios Pekino kopūstų salotos

Įdarytų paprikų paruošimas:

Išvalykite paprikos vidų, išpjaukite tik kotelį. Ryžius užpilkite verdančiu vandeniu, svogūnus supjaustykite nedideliais atsitiktiniais gabalėliais, morkas smulkiai supjaustykite

. Morkas ir svogūnus apkepkite keptuvėje augaliniame aliejuje.

Į pakepintas daržoves sudėkite pomidorų pastą ir išmaišykite. ½ pomidorų pastoje pakepintų daržovių sudėkite į maltą

mėsą

.

Antrąją

dalį

užpilkite

vandeniu

, įberkite

druskos

,

paprikos

, maltų juodųjų pipirų ir žiros

.

Padažą užvirinkite, supilkite cukrų ir išmaišykite

. Į maltą mėsą įtrinkite česnaką, smulkiai supjaustykite kopūstus

.

Į maltą mėsą suberkite ryžius, visus ingredientus sumaišykite rankomis

. Maltą mėsą sudėkite į paruoštas paprikas, jas vertikaliai įstatykite į keptuvę. Kiekvieną papriką su malta mėsa užpilkite padažu.

Фаршированные перцы, как у бабушки: невероятно сочные и ароматные. Ресторанное блюдо без лишних усилий

Į puodą įpilkite 400 ml vandens, užvirkite ant didelės ugnies. Tada sumažinkite ugnį iki vidutinės ir troškinkite po dangčiu 40 minučių.

Фаршированные перцы, как у бабушки: невероятно сочные и ароматные. Ресторанное блюдо без лишних усилий

Baigiant virti, paprikas galite papildomai pabarstyti maltais juodaisiais pipirais.

Фаршированные перцы, как у бабушки: невероятно сочные и ароматные. Ресторанное блюдо без лишних усилий

Gausite sultingą, sotų patiekalą vakarienei arba pietums.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *