Sekite mus Facebook'e!
Daugeliui žmonių cukinijų plokštainis yra labai prieštaringai vertinamas patiekalas. Faktas tas, kad cukinija patinka ne visiems, kepiniai, plokštainiai iš šios daržovės gali atrodyti keisto skonio. Tačiau tinkamai paruošus cukinijų plokštainį, galima gauti gardų patiekalą.
Pavyzdžiui, Turkijoje cukinijų plokštainis vadinamas „gözleme” ir kepamas ant specialios keptuvės saj. Tortilijos būna plonos ir traškios, o įdaras gali būti įvairus – sūris, malta mėsa, špinatai ir t. t.
O Graikijoje iš cukinijų dažnai gaminami pyragai ir pyragėliai. Vienas iš populiariausių receptų – pyragas su cukinija, feta ir alyvuogėmis.
Paruoškime patys gardžių cukinijų plokštainių su padažu
.
Ingredients:
- cukinijos – 2 vnt;
- Kiaušinis – 2 vnt;
- grietinė – 4 šaukštai;
- miltai – 5 valg. šaukštai;
- kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
- druskos – 1 šaukštelis;
- Svogūnas – 1 vnt.
Padažo ingredientai:
- Sudedamosios dalys: varškės sūris – 150 g;
- grietinė – 1 valgomasis šaukštas;
- česnako – 1 skiltelė;
- krapų – šakelė.
Cukinijų pyragėlių paruošimas:
Sutarkuokite cukiniją stambia tarka, išspauskite masę nuo skysčio pertekliaus. Smulkiai supjaustykite svogūną ir suberkite jį į cukiniją
. Į cukinijų masę įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę, druską ir išmaišykite. Į cukinijų masę suberkite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite tešlą
. Kepimo skardą išklokite pergamentu ir ant jos dėkite nedidelius tešlos paplotėlius. Kepkite pyragėlius 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.

Padažui sumaišykite varškę ir grietinę. Susmulkinkite krapus ir įmaišykite juos į mišinį kartu su išspaustu česnaku
. Kiekvieną plokštainį
aptepkite
padažu ir susukite į vamzdelius.
Į įdarą taip pat galite įdėti pjaustytų pomidorų.
