Sekite mus Facebook'e!
Įdarytos bulvės su mėsa yra vienas skaniausių ir sultingiausių patiekalų, užimantis garbingą vietą daugelio pasaulio virtuvių valgiaraščiuose. Dėl šio paprastumo ir skonio derinio įdarytos bulvės yra populiarus šeimos vakarienių ir šventinių pobūvių pasirinkimas
. Dėl savo universalumo šį patiekalą galima pritaikyti bet kokiam skoniui, pridedant įvairių ingredientų ir prieskonių.
Istoriškai bulvės dėl savo maistinės vertės ir prieinamumo tapo pagrindiniu daugelio tautų stalo patiekalu
.
Kartu su mėsa – jautiena, kiauliena ar paukštiena – bulvės tampa visaverčiu patiekalu, kuris puikiai pasotina ir džiugina savo skoniu.
Gaminkime kartu bulves, įdarytas mėsa
Ingredientai: bulvės, bulvės, bulvės, bulvės, bulvės, bulvės, bulvės, bulvės, bulvės, bulvės, bulvės, bulvės:
- Bulvės – 13 vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- pomidorų pasta – 2 šaukštai;
- cukraus – 1 šaukštelis;
- krapų – saujelė;
- česnako – 2 skiltelės;
- lauro lapai – 2 lapai;
- augalinis aliejus;
- druskos – 1 šaukštelis;
- karšto vandens.
Įdarui skirti ingredientai:
- Mėsos faršas: malta mėsa – 350 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- druskos – ⅓ šaukštelio druskos.
Įdarytų bulvių paruošimas:
Svogūną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite, kol suminkštės. Morkas sutarkuoti stambia tarka, pakepinti kartu su svogūnais 3 min.
Tada į daržoves sudėti pomidorų pastą, druską, cukrų, įpilti šiek tiek vandens ir troškinti 5 min. Įdarui svogūną sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į faršą, išmaišykite ir pasūdykite.
Bulves nulupkite ir išimkite iš jų šerdį
.
Įdarykite bulves faršu ir stovinčias sudėkite į puodą.
Prie bulvių pridėkite likusią šerdį ir lauro lapus. Uždenkite bulves kepsniu, užpilkite vandeniu iki įdaro.
Indą užvirinkite po dangčiu ir virkite 40-50 minučių. Tada į bulves suberkite krapus, sudėkite smulkintą česnaką ir virkite dar 5 minutes.
Gausite skanių įdarytų bulvių. Tai sotus patiekalas, kuriuo galima pamaitinti net didelę šeimą.
