Sekite mus Facebook'e!
Pagal šį receptą paruošti silkės gabaliukai yra neįtikėtinai minkšti. Ir apskritai užkandis atrodo neįtikėtinai prabangiai!

Įdaras nepaliks abejingų, jau nekalbant apie pačią žuvį!

INGREDIENTAI
2 silkės (lengvai sūdytos)
1 virta morka
90 g lydyto sūrio
30–50 g sviesto
4–5 krapų šakelės druskos, pipirų pagal skonį

PARUOŠIMAS
Morkas išvirkite iš anksto pasūdytame vandenyje, atvėsinkite. Silkę nuvalykite arba pirkite jau nuvalytą. Mažas patarimas: silkę geriau valyti neperpjaunant pilvo, o pjaunant nuo nugarėlės, kaip kartais daroma džiovinant. Taip pat pašalinkite vidurius ir kaulus.

Smulkiai supjaustykite žalumynus. Nulupkite morkas ir supjaustykite jas plonomis juostelėmis. Atkreipkite dėmesį, kad morkų gabalėliai turėtų būti tokio pat ilgio kaip žuvies filė.

Patogioje talpoje sumaišykite lydytą sūrį, minkštą sviestą, druską ir pipirus pagal skonį. Plakite trintuvu iki vientisos masės, jei neturite trintuvo, sūrį galite sutarkuoti smulkia tarka. Į mišinį įberkite krapų ir gerai išmaišykite.

Pjaustymo lentelę apvyniokite maistine plėvele ir uždėkite ant jos vieną žuvies filė. Sūrio tepinį padalinkite į dvi dalis, vieną dalį (apie 1,5 valgomojo šaukšto) uždėkite ant žuvies ir paskirstykite ant viso filė. Ant viršaus uždėkite pjaustytų morkų juostelių.

Plėvele susukite žuvį į ritinį taip, kad plėvelė visiškai apgaubtų ritinį. Paruoštą įdarytą žuvį įdėkite į šaldytuvą maždaug 3 valandoms, o dar geriau – per naktį, jei turite laiko.

Aštriu peiliu supjaustykite gatavus suktinukus. Skanaus!

