Sekite mus Facebook'e!
Kotletai garsėja visame pasaulyje. Tiesa, Europos ir Amerikos gyventojai, gamindami kotletus, susiduria su tam tikrais nesusipratimais. Dažnai galima išgirsti istorijų, kai prancūzai sutrinka dėl amerikiečių siūlymo kotletus gaminti iš maltos mėsos.
Tiesa ta, kad NVS ir JAV kotletai gaminami iš maltos mėsos. Europoje kotletai tradiciškai gaminami iš viso mėsos gabalo. Klasikinis kotletų gaminimo būdas – kepti šonkauliukai
. Tačiau 40 % planetos gyventojų labiau pažįstami kotletai iš maltos mėsos. Papasakosime, kaip galite pasigaminti skanius kotletus iš maltos mėsos.
Kotletų ingredientai:
- svogūnas – 2 vnt;
- sviestas – 40 g;
- česnako – skiltelė;
- baltos duonos – 4 riekės;
- pienas – 150 ml;
- malta vištiena – kg;
- petražolių – ryšulėlis;
- druskos – ½ šaukštelio;
- maltų juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- paprikos – ⅓ šaukštelio;
- kiaušinis – vnt;
- grietinė – valgomasis šaukštas.
Kotletų paruošimas:
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, apkepkite iki auksinės spalvos ištirpintame svieste. Smulkiai supjaustykite česnaką, sudėkite jį į keptuvę su svogūnu.
Tada svogūną permalame mėsmale. Nuo baltos duonos nupjauname pluteles ir pamerkiame į pieną. Iš pieno išspaustą duoną perkošiame per mėsmalę
. Petražoles smulkiai supjaustome, sudedame į maltinukus kartu su svogūnais ir duona. Pagardinkite faršą druska, maltais juodaisiais pipirais ir paprika.
Į faršą įmuškite kiaušinį, įpilkite grietinės ir gerai išmaišykite iki vientisos masės
.
Nepamirškite maltos mėsos kelis kartus paplakti.
Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius kotletukus.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, kepkite kotletukus ant vidutinės ugnies, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos.
Sudėkite kotletus į kepimo formą ir kepkite 170 laipsnių temperatūros orkaitėje 15 minučių.
Rezultatas – minkšti ir švelnūs vištienos kotletai. Jais vakarienei galima pakeisti kiaulienos ir jautienos kotletus.
