Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Įdaras toks geras, kad gaminu jį 3 kartus per savaitę. Daugiau nei 20 metų senumo receptas

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kotletai garsėja visame pasaulyje. Tiesa, Europos ir Amerikos gyventojai, gamindami kotletus, susiduria su tam tikrais nesusipratimais. Dažnai galima išgirsti istorijų, kai prancūzai sutrinka dėl amerikiečių siūlymo kotletus gaminti iš maltos mėsos.

Tiesa ta, kad NVS ir JAV kotletai gaminami iš maltos mėsos. Europoje kotletai tradiciškai gaminami iš viso mėsos gabalo. Klasikinis kotletų gaminimo būdas – kepti šonkauliukai

. Tačiau 40 % planetos gyventojų labiau pažįstami kotletai iš maltos mėsos. Papasakosime, kaip galite pasigaminti skanius kotletus iš maltos mėsos.

Kotletų ingredientai:

  • svogūnas – 2 vnt;
  • sviestas – 40 g;
  • česnako – skiltelė;
  • baltos duonos – 4 riekės;
  • pienas – 150 ml;
  • malta vištiena – kg;
  • petražolių – ryšulėlis;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • maltų juodųjų pipirų – žiupsnelis;
  • paprikos – ⅓ šaukštelio;
  • kiaušinis – vnt;
  • grietinė – valgomasis šaukštas.

Kotletų paruošimas:

Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, apkepkite iki auksinės spalvos ištirpintame svieste. Smulkiai supjaustykite česnaką, sudėkite jį į keptuvę su svogūnu.

Фарш такой вкусный, что я готовлю его 3 раза в неделю. Рецепт, которому уже более 20 лет

Tada svogūną permalame mėsmale. Nuo baltos duonos nupjauname pluteles ir pamerkiame į pieną. Iš pieno išspaustą duoną perkošiame per mėsmalę

Rekomenduojame:  Kvapnūs ir saldūs "Krepšelio" sausainiai. Greitas varškės arbatos sausainių receptas

. Petražoles smulkiai supjaustome, sudedame į maltinukus kartu su svogūnais ir duona. Pagardinkite faršą druska, maltais juodaisiais pipirais ir paprika.

Į faršą įmuškite kiaušinį, įpilkite grietinės ir gerai išmaišykite iki vientisos masės

.

Фарш такой вкусный, что я готовлю его 3 раза в неделю. Рецепт, которому уже более 20 лет

Nepamirškite maltos mėsos kelis kartus paplakti.

Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius kotletukus.

Фарш такой вкусный, что я готовлю его 3 раза в неделю. Рецепт, которому уже более 20 лет

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, kepkite kotletukus ant vidutinės ugnies, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos.

Фарш такой вкусный, что я готовлю его 3 раза в неделю. Рецепт, которому уже более 20 лет

Sudėkite kotletus į kepimo formą ir kepkite 170 laipsnių temperatūros orkaitėje 15 minučių.

Фарш такой вкусный, что я готовлю его 3 раза в неделю. Рецепт, которому уже более 20 лет

Rezultatas – minkšti ir švelnūs vištienos kotletai. Jais vakarienei galima pakeisti kiaulienos ir jautienos kotletus.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *