Sekite mus Facebook'e!
Šio patiekalo receptas vadinasi kepenų kotletai „rupūžių stiliumi”. Po keistu pavadinimu slepiasi labai skanus patiekalas, kuris taps jūsų mėgstamiausiu.

Sudedamąsias dalis galima keisti priklausomai nuo sezono. Pavyzdžiui, jei naudosite cukinijas, gausite švelnesnį ir sultingesnį patiekalą. Jį galima naudoti su garnyru arba kaip atskirą patiekalą. Taigi, jums reikia:
- 250 g kepenėlių;
- 1 svogūno;
- morkų;
- 2 skiltelių česnako;
- 1 bulvės;
- 2 šaukštai majonezo arba grietinės;
- 2-3 šaukštai miltų;
- kiaušinis;
- juodųjų pipirų, druskos.

Paruošimo procesas:
Kepenėles nuplaukite po šaltu vandeniu. Nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Supjaustykite mažais kubeliais.

Supjaustykite svogūnus. Jei turite žaliųjų svogūnų, geriau juos naudoti vietoj svogūnų.

Stambia tarka sutarkuokite bulves ir morkas. Galite pridėti cukinijos.

Visus komponentus sumaišykite giliame dubenyje. Pridėkite majonezo arba grietinės, kiaušinį, druskos ir pipirų. Česnaką išspauskite per presą ir sudėkite į likusius produktus.

Išmaišykite. Supilkite miltus, išmaišykite. Palikite šaldytuve pusvalandžiui.

Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus. Šaukštu išskobkite kotletą ir dėkite į keptuvę.

Kepkite ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
