Sekite mus Facebook'e!
Pagal šį receptą gausite labai minkštą ir skanią tešlą, universalią, derinamą su įvairiais įdarais. Aš gaminau mėsinį iš maltos mėsos, o jūs galite jį išbandyti su dešrelėmis arba kumpiu ir sūriu.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
- šilto vandens, 250 ml;
- miltų, 350 g;
- druskos, 1 šaukštelis;
- grietinės, 2 valgomieji šaukštai;
- 1,5 šaukštelio raugo.
Įdarui paruošti reikia:
- svogūno, 1 vnt;
- maltos mėsos, 350 g;
- virtų ryžių, 100 g;
- druska, prieskoniai, žolelės.
Gaminimo procesas
Svogūnus supjaustykite kubeliais ir kepkite, kol pusiau iškeps
. Sudėkite maltą mėsą, sumaišykite su svogūnais, druska ir pipirais, pagal skonį pabarstykite įvairiais prieskoniais ir kepkite, kol bus paruošta. Pabaigoje pagal skonį galite įdėti česnako ir žolelių.
Išvirkite ir atvėsinkite ryžius
, šiltame vandenyje atskieskite grietinę, įberkite druskos,
suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir užminkykite vientisą ir minkštą tešlą
. Tešlą uždenkite ir palikite 15 minučių.
Ryžius sumaišykite su malta mėsa
.
Padalykite tešlą į porcijas, iškočiokite paplotėlius ir uždenkite juos, kad nesiveltų
. Kiekvieną paplotėlį iškočiokite į ploną paplotėlį, ant krašto dėkite įdaro ir susukite ritinėlį, užlenkdami kraštus, kad vamzdelis gautųsi sandarus ir nepraleistų įdaro.
Kepkite paplotėlius keptuvėje augaliniame aliejuje, kol paruduos iš visų pusių.
Sotūs, apetitiški ir labai minkšti pyragėliai, kaip matote, paruošiami paprastai ir greitai, nereikia ilgai vargti su tešla.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
