Sekite mus Facebook'e!
Obuolių pyragai yra nepaprastai įvairūs. Šiuo metu yra daugiau kaip 10 000 kepinių su obuoliais receptų. Pyragų rūšys: „Charlotka”, „Strudel” ir „American Pie”. Be kita ko, yra paprastų receptų, kurie į bendrą klasifikaciją neįskaičiuojami
. Obuolių pyragus galima laikyti pirmuoju žmonijos desertu. Jie buvo kepami šventėms kaip saldus stalo priedas. Tada tautos nežinojo apie biskvitinius pyragus, saldžią grietinėlę, glajų ir t. t.
Šiuolaikiniame pasaulyje obuolių pyragą taip pat galima laikyti desertu. Paruoškime paprastą obuolių pyragą iš manų kruopų.
Obuolių pyrago ingredientai:
- Obuoliai – 3 vnt;
- manų kruopos – 5 šaukštai;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Kefyras – 80 g;
- Kvietiniai miltai – 1 valgomasis šaukštas;
- raugas – 1/2 šaukštelio;
- Vanilinis cukrus – 1 šaukštelis;
- Druska – 1/4 šaukštelio.
Obuolių pyrago paruošimas:
Obuolius nulupkite nuo žievelės ir sutarkuokite stambia tarka. Į obuolių masę suberkite manų kruopas, vanilinį cukrų ir išmaišykite.
Mišinį pasūdykite, įmuškite į jį kiaušinius ir vėl išmaišykite. Į obuolių mišinį įpilkite kefyro, atskirai įmaišykite kepimo miltelius ir miltus.
Supilkite kepimo miltelius ir miltus į tešlą ir palikite uždengtą 20 minučių. Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite manų kruopomis, supilkite į ją išbrinkusią tešlą.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
Pyrago paruošimą galite patikrinti mediniu iešmeliu.
Gausite paprastą manų kruopų pyragą.
