Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Į kotletų faršą įmaišykite trečdalį šaukštelio geriamosios sodos: kaip dėl paprastos paslapties kotletai tampa sultingi ir minkšti, nesulipsta

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Jei kotletus kepate keptuvėje, jie dažnai būna sausi. Norime jums pasiūlyti recepto variantą, kai į faršą įmaišoma geriamosios sodos. Skonis nepasikeis, tačiau patiekalas bus lengvas. Galite kepti net tikras dešreles.

Jums reikės: 1:

  • Reikės: 500 g maltos mėsos;
  • ⅓ šaukštelio valgomosios sodos;
  • ⅓ šaukštelio druskos;
  • 1 šaukštelio krakmolo;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 3 šaukštai grietinėlės;
  • juodųjų pipirų.

Paruošimas:

  1. Sudėkite faršą į dubenį, suberkite druską, sodą, pipirus, krakmolą, susmulkintą česnaką. Supilkite grietinėlę, kad būtų sultingesnė. Viską išmaišykite, kad gautųsi vientisa konsistencija.
  2. Padėkite faršą ant lygaus paviršiaus ir apkepkite. Tęskite šį procesą 10 minučių. Tuomet mėsa bus elastingesnė. Iš jos bus lengviau formuoti dešreles.
  3. Formuokite vienodo svorio dešreles.
  4. Kepkite ant silpnos ugnies po dangčiu iš abiejų pusių, kol paruduos.
  5. Dešreles galite patiekti kaip atskirą patiekalą, su garnyru arba kaip užkandį su duona.

Kad patiekalas būtų sultingesnis, įberkite smulkintų žolelių. Dešrelės taps sultingesnės ir aromatingesnės. Kad plutelė būtų apetitiškesnė, prieš kepdami apvoliokite jas džiūvėsėliuose.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *