Tikra mokyklos valgyklos klasika – švelni mėsa su aromatingu padažu ir puri bulvių koše
Ingredientai
Guliašui:
- Jautiena – 500 g
- Svogūnas – 1 vnt.
- Morkos – 1 vnt.
- Miltai – 1 valgomasis šaukštas. l.
- Pomidorų pasta – 1 arb. šaukštelis.
- Grietinė – 1 valgomasis šaukštas. l.
- Lauro lapas – 1 vnt.
- Augalinis aliejus – 2 šaukštai. l.
- Druska ir pipirai – pagal skonį
Dėl tyrės:
- Bulvės – 6-8 vnt.
- Karštas pienas – 100–150 ml
- Sviestas – pagal skonį
- Druska – pagal skonį
Žingsnis po žingsnio pasiruošimas
Guliašas su padažu:
- Mėsą supjaustykite mažais gabalėliais ir kepkite augaliniame aliejuje, kol lengvai apskrus.
- Sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir tarkuotas morkas, troškinkite 10–15 minučių ant vidutinės ugnies.
- Užpilkite maždaug 1 stikline vandens (mėsa turi būti šiek tiek apsemta). Uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie valandą, kol suminkštės.
- 10 minučių prieš pabaigą įberkite druskos, pipirų ir lauro lapų.
- Paruoškite padažą: sumaišykite pomidorų pastą, miltus ir grietinę su ½ puodelio šilto vandens, gerai išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite į keptuvę, nuolat maišydami. Padažas greitai sutirštės – leiskite jam virti ant silpnos ugnies dar 5–10 minučių. Jei konsistencija per tiršta, praskieskite verdančiu vandeniu.
Bulvių košė:
- Nuluptas bulves virkite, kol suminkštės. Nusausinkite vandenį, palikdami dalį jo keptuvės apačioje.
- Bulves sutrinkite, įpilkite karšto pieno, sviesto ir druskos. Tyrę sutrinkite iki vientisos masės.
Padavimų
Į lėkštę sudėkite purią bulvių košę ir dosnią porciją karšto guliašo su padažu. Patiekite nedelsdami – aromatas bus nepakartojamas!
Skanaus ir šiltų prisiminimų!