Sekite mus Facebook'e!
Tikra mokyklos valgyklos klasika – švelni mėsa su aromatingu padažu ir puri bulvių koše
Ingredientai
Guliašui:
- Jautiena – 500 g
- Svogūnas – 1 vnt.
- Morkos – 1 vnt.
- Miltai – 1 valgomasis šaukštas. l.
- Pomidorų pasta – 1 arb. šaukštelis.
- Grietinė – 1 valgomasis šaukštas. l.
- Lauro lapas – 1 vnt.
- Augalinis aliejus – 2 šaukštai. l.
- Druska ir pipirai – pagal skonį
Dėl tyrės:
- Bulvės – 6-8 vnt.
- Karštas pienas – 100–150 ml
- Sviestas – pagal skonį
- Druska – pagal skonį
Žingsnis po žingsnio pasiruošimas
Guliašas su padažu:
- Mėsą supjaustykite mažais gabalėliais ir kepkite augaliniame aliejuje, kol lengvai apskrus.
- Sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir tarkuotas morkas, troškinkite 10–15 minučių ant vidutinės ugnies.
- Užpilkite maždaug 1 stikline vandens (mėsa turi būti šiek tiek apsemta). Uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie valandą, kol suminkštės.
- 10 minučių prieš pabaigą įberkite druskos, pipirų ir lauro lapų.
- Paruoškite padažą: sumaišykite pomidorų pastą, miltus ir grietinę su ½ puodelio šilto vandens, gerai išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite į keptuvę, nuolat maišydami. Padažas greitai sutirštės – leiskite jam virti ant silpnos ugnies dar 5–10 minučių. Jei konsistencija per tiršta, praskieskite verdančiu vandeniu.
Bulvių košė:
- Nuluptas bulves virkite, kol suminkštės. Nusausinkite vandenį, palikdami dalį jo keptuvės apačioje.
- Bulves sutrinkite, įpilkite karšto pieno, sviesto ir druskos. Tyrę sutrinkite iki vientisos masės.
Padavimų
Į lėkštę sudėkite purią bulvių košę ir dosnią porciją karšto guliašo su padažu. Patiekite nedelsdami – aromatas bus nepakartojamas!
Skanaus ir šiltų prisiminimų!

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
