Sekite mus Facebook'e!
Grybų paštetas – tai susmulkintų grybų pasta, kurią galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba įdarą sumuštiniams, blynams ir kitiems patiekalams. Paštetui skirti grybai gali būti švieži, šaldyti arba džiovinti. Priklausomai nuo recepto, į paštetą dedama svogūnų, česnakų, morkų, grietinėlės, sūrio ir kitų ingredientų
. Grybų paštetai buvo populiarūs dar senovės Romoje. Tuomet jie buvo gaminami iš laukinių grybų ir patiekiami ant didikų stalo. Laikui bėgant grybų paštetų receptai keitėsi ir tobulėjo. Šiandien grybų
paštetų
galima rasti įvairių pasaulio šalių, įskaitant Prancūziją, Vokietiją, Rusiją ir kitas, virtuvėse.
Ingredientai: grybų grybai:
- grybai – 200 g;
- austrių grybų – 300 g;
- džiovintų pievagrybių – 3 g;
- svogūnas – 100 g;
- česnako – 2 skiltelės;
- sviestas – 30 g;
- grietinėlės (20 %) – 200 ml;
- petražolių žalumynai – 10 g;
- lazdyno riešutai – 4 g;
- čiobrelių – 2 šakelės;
- druskos – žiupsnelis.
Grybų pašteto paruošimas:
Pievagrybius supjaustykite ketvirčiais, austres – nedideliais gabalėliais. Džiovintus baltuosius pievagrybius pamirkykite ir kartu su pievagrybiais ir ūmėdėmis siųskite į keptuvę su ištirpintu sviestu (10 g)
. Prie pievagrybių pridėkite čiobrelių šakelių
ir
palikite kepti, kol išgaruos drėgmė
.
Tuo pat metu kubeliais supjaustykite svogūną ir susmulkinkite česnaką
. Kai grybai apskrus, sudėkite svogūną ir česnaką
.
Virkite, kol svogūnai taps skaidrūs, tada supilkite grietinėlę ir išmaišykite
. Grietinėlėje lengvai apkepkite grybus ir svogūnus, supilkite į dubenį. Ingredientus susmulkinkite pasūdomuoju maišytuvu
. Paštetą
sudėkite
atgal į keptuvę su augaliniu aliejumi. Susmulkinkite petražoles, susmulkinkite lazdyno riešutus, suberkite į paštetą, nepamirškite pasūdyti.
Sumaišykite ingredientus, lengvai pakepinkite 1-2 minutes.
Patiekite šį paštetą ant šiek tiek padžiovintos ant keptuvės išdžiovintos bagetės. Paštetas yra puikus, turtingo grybų skonio.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
