Sekite mus Facebook'e!
Gruzinų virtuvėje baklažanai dažnai derinami su mėsa, prieskoniais ir žolelėmis, taip pasiekiant ypatingą skonio gilumą. Ši versija ruošiama viename inde ir be kepimo, daržovės ir mėsa troškinamos padaže, bulvės sugeria sultis, o šviežios žolelės suteikia patiekalui gruzinų virtuvei būdingą aromatą.

Sudedamosios dalys:
Baklažanai – 3 vnt.
Bulvės – 4-5 vnt.
Mėsa (kalakutienos šlaunelė arba kita) – 500 g
Pomidorai – 5-6 vnt.
Svogūnai – 2 vnt.
Morkos – 1 vnt.
Salieras – 2-3 stiebai
Kalendra – 1 ryšelis
Petražolės – 1 ryšelis
Bazilikas – 1 ryšelis
Česnakas – 3-4 skiltelės
Hika – 1 arbatinis šaukštelis.
Saldžioji paprika – 1 arb. šaukštelis.
Ciberžolė arba Meretino šafranas – 1 valanda. l.
Cukrus – 0,5 arb. šaukštelio.
Druska – pagal skonį
Augalinis aliejus – kepimui
Paruošimas:
Nulupkite baklažanus, nupjaukite odelę juostelėmis, kad susidarytų zebro raštas. Baklažanus supjaustykite dideliais kubeliais, įberkite šiek tiek druskos, išmaišykite ir atidėkite, kad išnyktų kartumas. Pomidorus įpjaukite kryžiaus formos įpjovomis, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite kelioms minutėms, tada nulupkite ir pašalinkite kotelius. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, salierą – juostelėmis, morkas sutarkuokite stambia tarka.

Smulkiai supjaustykite žalumynus, dalį pasilikdami patiekimui. Mėsą supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, bulves – didelėmis skiltelėmis. Nuluptus pomidorus rankomis sutrinkite į mažus gabalėlius. Keptuvėje įkaitinkite pakankamai aliejaus, ant didelės ugnies kepkite svogūną, salierą ir morkas, dažnai maišydami, kol lengvai apskrus. Sudėkite pomidorus, palaukite, kol užvirs, ir supilkite džiką, papriką, ciberžolę, cukrų, šiek tiek druskos, smulkintą česnaką ir žalumynus.

Padažą virkite ant didelės ugnies apie penkias minutes, paragaukite, jei reikia, įberkite druskos arba cukraus. Į kepimo indą sudėkite pusę padažo, tada bulves, išspaustus baklažanus, mėsą ir likusį padažą. Uždenkite dangčiu arba folija, pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę 40 minučių. Išimkite, išmaišykite turinį, vėl uždenkite ir kepkite dar apie 30 minučių, kol mėsa ir bulvės suminkštės.

