Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Gruzijos šeimininkių receptas. Salotos „Aušra” – paprastos, sočios ir neįtikėtinai skanios: paruoškite ir nustebinkite savo svečius.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Gruziniškos salotos „Aušra” – sodrus ir išraiškingas patiekalas, kuriame dera paprasti, bet sotūs ingredientai ir pietams būdingas skonis. Salotos pasižymi gilumu, subalansuotumu ir daugeliui gruziniškų patiekalų būdingu lengvu pikantiškumu, jų

pagrindą sudaro virtos vištienos šlaunelės, todėl salotos yra ypač švelnios, maistingos ir kvapnios. Vištiena čia yra ne tik sudedamoji dalis, bet ir visavertis pagrindas, suteikiantis patiekalui sodrumo ir tekstūros

. Virti kiaušiniai suteikia minkštumo ir sultingumo, o marinuoti agurkai sudaro kontrastą – rūgštūs, aštrūs, jie suteikia salotoms gaivumo

. Visus ingredientus sujungia sūris – paprastai naudojamas pusiau kietas, pakankamai neutralaus skonio, kad netrukdytų kitiems komponentams.

Sudedamosios dalys: sūris, sūris, sūris, sūris, sūris, sūris, sūris, sūris, sūris:

  • Vištienos šlaunelės – 2 vnt;
  • kiaušiniai – 4 vnt;
  • morkos – 1 vnt;
  • marinuoti agurkai – 4 vnt;
  • sūris – 100 g;
  • raudonosios pupelės – 180 g;
  • česnakas – 1 skiltelė;
  • majonezas.

Salotų „Aušra” paruošimas:

Vištienos šlauneles išvirkite iš anksto, atskirkite mėsą nuo kaulų ir smulkiai supjaustykite. Virtus kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais ir pasiųskite prie mėsos

Rekomenduojame:  Tiesiog sutarkuoju cukinijas ir bulves ir kepu orkaitėje. Patiekalas, kuris patiks visiems

. Morkas sutarkuokite smulkia tarka, sudėkite į salotas. Smulkiai supjaustykite marinuotus agurkus ir sūrį, sudėkite į salotas

. Į salotas taip pat įdėkite raudonųjų pupelių. Į majonezą įdėkite česnako skiltelę, padažu apliekite salotas, visus komponentus gerai išmaišykite.

Рецепт грузинских хозяек. Салат "Рассвет" - простой, сытный и невероятно вкусный: готовьте и удивляйте гостей

Рецепт грузинских хозяек. Салат "Рассвет" - простой, сытный и невероятно вкусный: готовьте и удивляйте гостей

Salotos „Aušra” tradiciškai patiekiamos šaltos, kaip užkandis ar net kaip sotus patiekalas, ypač ant šventinio ar vaišių stalo.

Tai geras būdas nustebinti svečius nauju patiekalu.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 5 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *