Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Grietinės troškinys su abrikosais ir braškėmis

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Paprasčiausias grietinės apkepo su abrikosais ir braškėmis receptas ant paruošto sausainių pagrindo – tai būdas pasigaminti desertą daug nesivargstant su tešla. Šį apkepą galima patiekti pusryčiams, nes jo paruošimas užtruks tik apie pusvalandį. Iš anksto įjunkite orkaitę, leiskite jai sušilti, kol paruošite vaisius, uogas ir sluoksniais išdėliosite ingredientus kepimo inde. Šiam receptui tinka ne tik abrikosai ir braškės, bet ir beveik visi kiti vaisiai bei uogos, kurias turite šaldytuve.

INGREDIENTAI 4 PORCIJOS

250 g sausainių

300 g grietinės

800 g abrikosų

250 g braškių

4 šaukštai cukraus

mėtos patiekimui

1 veiksmas

Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C. Nuimkite braškių taurėlapius ir supjaustykite uogas plonais griežinėliais. Abrikosus perpjaukite per pusę ir išimkite kauliukus.

2 veiksmas

Į 2,5 litro talpos keraminės kepimo formos dugną sudėkite sausainių sluoksnį ir aptepkite grietine. Tolygiai paskirstykite braškes ir braškių puseles. Abrikosus, perpjauta puse į viršų. Pabarstykite cukrumi. Kepkite orkaitės centre. per 15 minučių.

3 veiksmas

Išimkite troškinį iš orkaitės ir palikite 5 minutėms. Pabarstykite mėtomis ir patiekite lėkštėje.

Rekomenduojame:  Tortas su bananais ir grietine, tirpstantis ant liežuvio, ypač patiks vaikams

PRANEŠIMAS ŠEIMININKEI

Vanilinis cukrus arba cukrus, sumaišytas su žiupsneliu cinamono, suteiks troškiniui nepamirštamą aromatą.

NAUDINGAS PATARIMAS

Troškiniui rinkitės tankų, bet ne per sausą sausainį, pavyzdžiui, avižinius dribsnius.

Beje

100 g: baltymų 3,13 g (3,91 % paros normos) • riebalų 6,56 g (7,29 %) • angliavandenių 24,33 g (14,48 %) • kcal 168,17 (9,34 %) • natrio 64,30 mg (4,43 %) • cukraus kiekio 15,92 g (31,84 %) • riebių riebalų rūgščių 2,83 g (14,15 %) • maistinių skaidulų 1,58 g (5,27 %)

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.