Sekite mus Facebook'e!
Desertas gaunasi švelnus, ne per daug sušalęs, todėl jis toks pat skanus kaip mėgstami šalti ledai.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
grietinės, 600 g;
– pieno, 1 puodelis
; – cukraus, 1 puodelis; –
bet kokių uogų, 1 puodelis
; – vanilino pagal skonį; –
želatinos, 3 šaukštai
;
– vandens, 150 ml.
Paruošimo procesas
Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite 15 minučių, kad išbrinktų.
Pieną sumaišykite su grietine, cukrumi (porą šaukštų palikite vėlesniam laikui) ir vanile ir išplakite iki vientisos
masės. Sumaišykite uogas ir likusį cukrų, suplakite mikseriu ir supilkite į grietinės masę. Porą šaukštų palikite desertui papuošti.
Vandens vonelėje
ištirpinkite
želatiną, supilkite ją į grietinės masę, gerai išmaišykite ir supilkite desertą į serviravimo taures arba vieną didelę formą.
Uogų tyrę supilkite į maišelį, nupjaukite kampą ir išspauskite ant deserto, dantų krapštuku padarykite padalijimus ir raštus.
Dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms
.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
