Sekite mus Facebook'e!
Mėsos pyragaičiai bus aktualūs dar ilgai. Šios rūšies kepinių populiarumo priežastis – jų skonis. Be to, kepiniai su mėsa atlieka organizmo pasotinimo užduotį.
Nepamirškite, kad mėsos pyragai gali būti dopamino šaltinis
.
Šis hormonas gaminasi, kai žmogus yra laimingas. Skanus maistas, t. y. mėsos pyragaičiai, daugeliui žmonių yra teigiamas dalykas.
Kaip galite pasigaminti originalių mėsos pyragaičių?
Mėsos pyragų ingredientai:
- Grietinė – 2 valg;
- Sviestas – 100 g;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Karštas vanduo – 250 ml;
- Miltai – 400 g;
- kepimo milteliai – 1,5 šaukštelio.
- Įdaras – 350 g;
- svogūnas – 2 vnt;
- ryžiai – 100 g.
Mėsos paplotėlių paruošimas:
Ištirpinkite 50 g sviesto, sudėkite jį į dubenį su grietine. Į grietinę įberkite druskos, supilkite karštą vandenį ir gerai išmaišykite komponentus
. Į dubenį su mišiniu suberkite miltus ir kepimo miltelius, pirmiausia mentele išminkykite tešlą
.
Tada elastingą ir nelipnią tešlą išminkykite rankomis
. Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20 minučių. Per tą laiką svogūną supjaustykite mažais kubeliais, keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir gabalėlį sviesto. Sudėkite svogūną į keptuvę, lengvai apkepkite
. Prie svogūno
sudėkite maltą
mėsą, ingredientus sumaišykite.
Sumaišykite maltą mėsą su mėgstamais prieskoniais ir druska. Troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies, kol bus paruošta. Tuo pat metu galite išvirti nuplautus ryžius
. Ryžius sumaišykite su malta mėsa ir svogūnais.
Padalykite tešlą į 12 dalių, suformuokite nedidelius ritinėlius. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į ploną 1 mm storio sluoksnį
. Ant sluoksnio krašto dėkite po šaukštą įdaro, suvyniokite į tešlą kaip vyniotinį.
Atvirus kraštus būtinai užspauskite.
Keptuvėje augaliniame aliejuje kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Tokius paplotėlius rekomenduojama kepti partijomis po kelis vienetus.
Gausite traškius vamzdelių formos mėsos paplotėlius.
