Sekite mus Facebook'e!
Salotos „Fluff” – tikras lengvumo ir švelnumo įsikūnijimas lėkštėje. Jos iš pirmo žvilgsnio užkariauja savo erdvia tekstūra ir gaiviu skoniu, o paruošti jas galite vos per kelias minutes. Šias salotas ypač vertina tie, kurie ieško nesudėtingų, bet įspūdingų patiekalų namų stalui ar šventiniam valgiaraščiui
. „Pūkuotų” salotų pagrindą sudaro tik trys ingredientai: švieži agurkai, virti kiaušiniai ir sūris. Agurkai patiekalui suteikia traškumo ir gaivumo, kiaušiniai – minkštumo ir maistingumo, o tarkuotas sūris sujungia visus komponentus į švelnią, kreminę kompoziciją.
Paprastai salotos gardinamos lengvu majonezo arba jogurto padažu, kad išliktų gaivios.
Sudedamosios dalys:
Agurkai – 4 vnt.;
virti kiaušiniai – 4 vnt
.
; sūris – 100 g;
majonezas;
žali svogūnai – ryšulėlis.
Salotų „Pūkuotukas” paruošimas:
Agurkus nulupkite nuo žievelės ir supjaustykite nedideliais kubeliais, išdėliokite salotinėje. Kiekvieną salotų sluoksnį patepkite majonezu
. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir dėkite kitą sluoksnį. Kietai virtus kiaušinius padalykite į trynius ir baltymus
, baltymus
sutarkuokite stambia tarka
ir sudėkite baltymus kaip kitą sluoksnį. Išmuškite arba sutarkuokite trynius ir sudėkite juos kaip paskutinį sluoksnį.
Trynių sluoksnį užtepkite majonezu.
.
Papildomai susmulkinkite žaliąjį svogūną ir uždėkite jį ant trynių sluoksnio. Tai greitos ir paprastos sluoksniuotos salotos
