Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Greiti sausainiai ant kefyro: saldūs ir aromatingi. Stambulo močiutė pasidalijo receptu

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kefyro sausainiai yra vienas paprasčiausių ir greičiausių būdų pradžiuginti save ir savo artimuosius naminiais kepiniais. Kefyras, kaip ingredientas, sausainiams suteikia neįprasto minkštumo ir lengvumo, jie tampa nepaprastai švelnūs ir aromatingi. Šį skanėstą galima ruošti ir įprastą dieną, ir kaip desertą šventėms.

Vienas iš pagrindinių kefyro sausainių privalumų yra jų universalumas. Receptai gali būti įvairūs: nuo klasikinių saldžių desertų su cukrumi ir vanile iki įdomesnių derinių su riešutais, sultenėmis ar šokoladu.

Sausainių gamybos technologija labai paprasta ir nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių. Net ir tas, kuris anksčiau niekada neužsiėmė kepimu, galės lengvai susidoroti su šia užduotimi.

Sudedamosios dalys: 1:

  • Kiaušinis – 2 vnt;
  • Cukrus – 200 g;
  • Margarinas – 150 g;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Vanilinas – 1 šaukštelis;
  • Kefyras – 500 g;
  • Miltai – 700 g;
  • Raugas – 1 šaukštelis.

Sausainių paruošimas:

Į dubenį su kiaušiniais supilkite cukrų, sudėkite minkštą margariną, druską ir vaniliną, gerai išmaišykite iki vientisos masės. Į mišinį supilkite kefyrą, išmaišykite, palaipsniui suberkite miltus ir kepimo

Rekomenduojame:  Baklažanų salotos: patikrintas receptas. Žiemą pasigailėsite, jei nepagaminsite jų pakankamai.

miltelius. Užminkykite minkštą tešlą, iškočiokite ją 6-7 mm storio sluoksniu. Tešlos paviršių pabarstykite cukrumi ir suspauskite kočėlu

. Tešlą supjaustykite 3×3 cm dydžio kvadratėliais.

Быстрое печенье на кефире: сладкое и ароматное. Стамбульская бабушка поделилась рецептом

Sudėkite sausainius ant kepimo skardos ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.

Быстрое печенье на кефире: сладкое и ароматное. Стамбульская бабушка поделилась рецептом

Gaunasi labai paprasti saldūs sausainiai arbatai. Tai greitas receptas, kuriuo lengvai galima pakeisti parduotuvinius sausainius.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *