Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Greiti pyragėliai. Receptas be mielių ir rauginimo: visada skanus

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kulichas yra ne tik apeiginė duona, bet ir rytų slavų kultūros dalis. Su ja susiję daugybė tradicijų ir tikėjimų.

Pavyzdžiui, Rusijoje, minkydamos tešlą kuličams, šeimininkės apsivilkdavo švarius marškinius, o kepant namuose buvo

draudžiama

triukšmauti ir garsiai kalbėti.

Taip pat buvo tikima, kad kepant kuličus draudžiama į virtuvę įsileisti pašalinius žmones. Buvo tikima, kad tai gali neigiamai paveikti rezultatą

. Dabar daugelis tikėjimų, susijusių su kuličiais, yra praeityje. Tuo pat metu šeimininkės vis dar stengiasi pačios išsikepti skanių sodrių kuličų.

Sudedamosios dalys: 1:

  • Varškė – 300 g;
  • kiaušinis – 3 vnt;
  • druskos – žiupsnelis;
  • cukraus – 170 g;
  • sviesto – 70 g;
  • vanilinis cukrus;
  • ciberžolės – žiupsnelis;
  • miltai – 240 g;
  • rauginimo medžiaga – 15 g;
  • sultenių – 100 g.

Glajui skirti ingredientai:

  • baltymai – vnt;
  • druskos – žiupsnelis;
  • cukraus – 2 šaukštai.

Kulichi paruošimas:

Į varškę įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, komponentus sumaišykite panardinamuoju trintuvu iki vientisos masės. Į atskirą dubenį įmušti porą kiaušinių, supilti cukrų ir išplakti iki purios baltos masės.

Rekomenduojame:  Burokėlių salotos pietums arba vakarienei. Greita, skanu, paprasta

Į kiaušinių masę sudėti išplaktą varškę, supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą, įberti šiek tiek vanilinio cukraus ir ciberžolės, išmaišyti. Į masę persijokite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite tirštą tešlą

. Iš anksto paragaukite ir išdžiovinkite rūgštynes, suberkite jas į tešlą ir išmaišykite. Kulichų formeles ištepkite augaliniu aliejumi, į kiekvieną formelę įdėkite ⅔ tešlos

. Šaukštą ištepkite augaliniu aliejumi ir juo lengvai paspauskite tešlą.

Быстрые куличи. Рецепт без дрожжей и расстойки: всегда получается вкусно

Kepkite kuličius 160 laipsnių temperatūroje 40-50 minučių.

Быстрые куличи. Рецепт без дрожжей и расстойки: всегда получается вкусно

Kol kulichi aušta, glaistui baltymus sumaišykite su druska, suplakite. Pamažu į baltymus suberkite cukrų, plakite iki blizgaus baltumo.

Kiekvieną kuličą panardinkite į glajų ir papuoškite pabarstukais

.

Быстрые куличи. Рецепт без дрожжей и расстойки: всегда получается вкусно

Šio recepto užtenka greitai pagaminti kelis minkštus, švelnius keksiukus.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *