Sekite mus Facebook'e!
Tešlą ant kefyro be mielių galima kepti ir orkaitėje, ir keptuvėje.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
miltų, 520 g;
– kefyro, 0,5 litro
; – druskos ir sodos po 1 šaukštelį
; – augalinio aliejaus, 2 šaukštai.
Įdarui paruošti paimkite:
–
bulvių, 800-1000 g;
– varškės, 300 g;
– svogūno, 2 vnt;
– krapų, druskos ir pipirų pagal skonį;
– augalinio aliejaus.
Miltus persijokite. Kefyrą sumaišykite su soda, išmaišykite ir palaukite 2 – 3 minutes, kol prasidės reakcija. Įberkite druskos ir augalinio aliejaus, išmaišykite ir supilkite miltus. Pirmiausia išminkykite šaukštu arba mentele, pabarstykite darbo paviršių miltais ir perkelkite tešlą, minkykite rankomis. Masė bus šiek tiek lipni, bet geriau tešlos neperkrauti miltais, kad pyragaičiai būtų orūs. Palikite tešlą maždaug 30 minučių po plėvele
. Išvirkite bulves ir jas sutrinkite. Svogūnus supjaustykite kubeliais ir pakepinkite augaliniame aliejuje. Sudėkite į bulvių košę.
Sudėkite
varškę, druską, supjaustytus krapus, išmaišykite.
Pabarstykite stalą miltais, iškočiokite tešlą, padalykite ją į 16 dalių, kiekvieną dalį susukite į rutuliuką. Suvyniokite rutuliukus į tortilijas, į vidurį dėkite įdaro, suformuokite paplotėlius
. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, apkepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol paruduos.
Jei norite kepti paplotėlius orkaitėje, į tešlą įpilkite 3 kartus daugiau aliejaus ir miltų reikės šiek tiek daugiau, pažiūrėkite į tešlą.
Prieš kepdami aptepkite paplotėlius plaktu kiaušiniu.
