Korėjietiški pomidorai – tai spalvingas ir sodrus patiekalas, kuriame sultingi pomidorai įgauna visiškai naują skambesį dėl marinato iš česnakų, acto, pipirų ir žolelių.
Skirtingai nei klasikinėse salotose, šie pomidorai yra trumpai marinuojami, todėl išlieka švieži, bet įgauna aštrų skonį.
Recepto pagrindą sudaro prinokę, bet tankios konsistencijos pomidorai, kurie supjaustomi dideliais griežinėliais ir užpilami sodriu marinatu su sojų padažu, kalendra, cukrumi ir augaliniu aliejumi.
Papasakosime, kaip paruošti korėjietiškus pomidorus per 5 min.
Ingredientai: pomidorai, kurių sudėtyje esantys pomidorai yra, yra labai skanūs, o jų skonis – labai geras:
- Pomidorai – 1 kg;
- Saldžioji paprika – 1 vnt;
- aštrioji paprika: 1 vnt;
- krapai – ryšulėlis;
- petražolės – ryšulėlis;
- česnakas – 10 skiltelių;
- 9 % actas – 70 ml;
- Augalinis aliejus – 70 ml;
- Sojų padažas – 70 ml;
- Cukrus – 60 g;
- Druska – 20 g.
Korėjietiškų pomidorų paruošimas:
Pomidorus supjaustykite nedideliais griežinėliais. Paprikas supjaustykite nedideliais gabalėliais, panašiai supjaustykite ir aštriąsias
paprikas. Iš aštriųjų paprikų pašalinkite sėklas ir kartu su paprikomis sudėkite į trintuvą. Į tą pačią supilkite susmulkintas petražoles ir krapus, česnako skilteles, susmulkinkite
. Į daržovių masę supilkite actą, sojų padažą, augalinį aliejų, suberkite cukrų ir druską, išmaišykite. Šiuo marinatu užpilkite pomidorus ir palikite juos uždengtus porai valandų.

Gausite skanius ir paprastus marinuotus pomidorus korėjiečių kalba. Juos galima patiekti su mėsa, tai geras užkandis prie kebabų.