Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Greiti bulviniai blynai, kuriuos pamėgs ir suaugusieji, ir vaikai: kaip pas mamą!

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Visi mėgsta bulvinius blynus. Su jais galite atlikti visokią magiją ir pridėti arba atimti įvairių kitų ingredientų. Pavyzdžiui, sveikesniam variantui – daržovių mišinys, dešrų mėgėjams – pavyzdžiui, šoninė. Čia nėra jokių apribojimų. Bulvinių blynų receptas dažniausiai yra paprastas. Bulvės sutarkuojamos ir sumaišomos su ingredientais. Tada jie kepami arba kepami aliejuje iki auksinės spalvos, kad būtų tinkamai ir skaniai traškūs. Iškepus bulvių traškučius geriausia valgyti dar karštus.

Ar žinojote, kad iškepti šį skanėstą galima dar greičiau? Pagreitis daugiausia vyksta tešloje. Jei bulvės sutarkuotos, tešla nėra vientisa. Jei bulvės gana sutrintos, iš jų bus paruošta vadinamoji tyrelė, kurios kepimas ir bendras paruošimas bus daug greitesnis. Išbandykite šį receptą ir įsitikinkite patys.

Ingredientai, kurių prireiks:

Kepkite arba iškepkite puikius bulvinius blynus, kurie bus skanūs, tirps ant liežuvio ir ant stalo neišsilaikys ilgiau nei kelias minutes. Visi juos mylės. Jums reikės:

  • Juodieji pipirai – malti
  • Druska pagal skonį
  • Saulėgrąžų aliejus 100 ml
  • Paprastų miltų 2 v.š
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Svogūnai 1-2 vnt
  • Bulvės 1 kg
  • Mairūnas
  • Česnakai 7 skiltelės
  • Šoninė, daržovės ar kas tik patinka – nebūtinai
Rekomenduojame:  Dažniausios maisto gaminimo klaidos, kurias daro beveik visi

Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Taip pat nulupkite bulves ir supjaustykite jas mažais gabalėliais.

Svogūnus ir bulves kartu sutrinkite trintuvu.

Į gautą košę įmaišykite kiaušinius, druską, mairūną, pipirus, galbūt daržoves ar šaltibarščius ir miltus.

Galbūt mišinys bus plonas ir vandeningas. Ją sukelia bulvės, nebijokite dėti miltų.

Dabar įkaitinkite saulėgrąžų aliejų keptuvėje, kad blynai apsemtų. Naudodami šaukštą į aliejų įdėkite tešlos gumuliukus, kuriuos keptuvėje šaukštu užtepkite ant blyno. Kepkite iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.

Pasilepinkite puikiu blynų padažu, pavyzdžiui, agurku, česnaku, grietine ar kt.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.